L'entorn de la masia de Can Cabassa acollirà pisos de protecció oficial, una residència d'estudiants i una zona verda

El ple ha aprovat inicialment el tràmit urbanístic que engega aquest procediment


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu de la masia de Can Cabassa / Foto: Google Maps

Imatge d'arxiu de la masia de Can Cabassa / Foto: Google Maps

Can Cabassa disposarà de nous pisos d'habitatge protegit, una residència d'estudiants i una nova zona verda. Tot plegat s'ubicarà al voltant de la masia que porta el nom d'aquest barri de Mira-sol. El ple de juny, celebrat aquest dilluns, ha aprovat inicialment una reordenació urbanística de la parcel·la, de 13.200 metres quadrats; hi han votat a favor tots els grups municipals, tret del PP i Vox, que s'han abstingut. En aquest espai es farà una reserva de sòl perquè l'Ajuntament construeixi un edifici amb 15 habitatges de protecció oficial (HPO) de lloguer. Serà una planta baixa més dos pisos i se situarà a tocar a la intersecció entre l'avinguda de Can Cabassa i el carrer de Josep Valls.

ESCOLTA-HO


CONSULTA AQUÍ LA DOCUMENTACIÓ DEL PLE

A més, la propietat de la parcel·la podrà construir dos edificis: un de planta baixa més tres pisos i un altre de planta baixa més un pis, que es podran destinar a diversos usos: residencial (estudiants, gent gran o persones amb diversitat funcional), sanitari, cultural o esportiu. Ara bé, des de la propietat ja han avançat la intenció de fer-hi una residència d'estudiants.

Una altra zona verda

A banda d'aquestes construccions, s'adequarà una zona verda de 4.100 metres quadrats darrere de la masia, que connectarà l'avinguda de Can Cabassa amb el carrer de Josep Valls. Aquests treballs aniran a càrrec de la propietat dels terrenys, no de l'Ajuntament.

Pel que fa a la masia, aquest edifici forma part del catàleg del patrimoni i s'haurà de preservar com a tal. El regidor d'Urbanisme, Àngel Pedrós, ha subratllat l'interès d'aquesta iniciativa tant per la necessitat de fer nous habitatges públics, com per la possibilitat de preservació de la masia i de posar a disposició de la ciutadania nous serveis.

Aquest és un projecte que a finals del mandat passat va deixar-se sobre la taula, atenent les queixes del veïnat de la zona. La regidora del PSC Pilar Gorina ha celebrat que les modificacions ho milloren, però ha lamentat que s'hagi passat de 20 a 15 habitatges i ha retret que el govern aposta per un model "elitista".



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.