Les piscines municipals canvien els abonaments col·lectius per 'desincentivar' els usuaris de fora Sant Cugat

Les piscines del Parc Central i la Floresta estaran obertes del 21 de juny a l'1 de setembre


Temes relacionats

Gespa artificial i QR per evitar cues, les novetats de les piscines municipals aquest estiu (13/jun/24)


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu d'una piscina / Foto: Cugat Mèdia

Imatge d'arxiu d'una piscina / Foto: Cugat Mèdia

El ple municipal ha aprovat aquest dilluns els preus de les entrades i abonaments per a les piscines municipals d'estiu. Els imports es mantenen respecte a l'any passat, però canvien en el cas dels abonaments col·lectius, que només deixaran de ser multipersonals per ser indiviaduals, per desincentivar als visitants de fora de la ciutat. Segons ha explicat l'equip de govern, la modificació respon a una petició de l'empresa concessionària i respon a criteris de 'convivència'. La mesura no ha agradat a part de l'oposició, que considera que convertir els abonaments en individuals no soluciona l'incivisme. Així, En Comú Podem i la CUP hi han votat en contra, mentre que el PSC s'hi ha abstingut. La modificació ha tirat endavant amb els vots de l'equip de govern, del PP i de Vox. La temporada per gaudir de les piscines del Parc Central i de la Floresta tindrà lloc entre el 21 de juny i l'1 de setembre.

ESCOLTA-HO

La regidora d'Esports, Núria Escamilla, ha explicat que davant de la impossibilitat de discriminar "l'ús preferent dels de Sant Cugat", s'ha optat per convertir en individuals els abonaments i així "dissuadir una mica" que vinguin famílies de fora de Sant Cugat. L'únic abonament que sí que obliga a estar empadronat a Sant Cugat per comprar-lo és l'abonament familiar, que està subvencionat. En aquest cas, però, funciona així des de fa anys.

Ni el canvi ni l'explicació d'aquest ha convençut En Comú Podem, la CUP ni el PSC. La regidora d'En Comú Podem Aina Balada ha qüestionat que aquesta modificació doni resposta als problemes d'incivisme i que la problemàtica es vinculi amb "gent que ve de fora".

La temporada de les piscines del Parc Central i de la Floresta comença aquest divendres. Com a novetats d'enguany, s'ha instal·lat gespa artificial per substituir la gespa natural, que estava molt malmesa per la prohibició de reg per la sequera; i s'ha reforçat el personal per atendre els usuaris els primers dies per fer els abonaments. A més, qui tingui ja el seu, rebrà un codi QR que li facilitarà l'entrada cada cop que vulgui entrar a la piscina.



Els preus públics per a les piscines també inclouen tarifes d'abonaments per a famílies.


El ple també ha donat llum verda als preus públics per accedir als serveis dels equipaments esportius municipals de la ciutat. Tot plegat es pot consultar en aquest enllaç.

CONSULTA AQUÍ LA DOCUMENTACIÓ DEL PLE






Núria Escamilla

Les famílies de Sant Cugat vindran més asiduament i no els perjudicarà. En canvi, la gent d'altres poblacions es podien beneficiar d'aquest abonament multipersonal i d'aquesta manera no vindran tant sovint.

Aina Balada

Tampoc entenem com passant d'un abonament col·lectiu a un d'individual se soluciona la problemàtica. Amb aquesta proposta hem acabat amb l'incivisme a les piscines?



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.