Els nous Premis Sant Cugat de l'any s'aproven amb la crítica unànime de l'oposició

Els cinc partits coincideixen a lamentar que el jurat que decidirà els guardons serà format només pel govern


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu de l'edició de 2014 dels Premis Sant Cugat / Foto: Ajuntament

Imatge d'arxiu de l'edició de 2014 dels Premis Sant Cugat / Foto: Ajuntament

Els cinc partits de l'oposició no estan gens d'acord amb la composició del jurat dels nous Premis de Sant Cugat de l'any, hereus dels Premis Ciutat de Sant Cugat. En el ple municipal d'abril s'han aprovat les bases generals dels guardons que ara tindran un jurat format només per membres del govern local. En els premis anteriors, el jurat estava format per representants de la ciutadania. La proposta ha prosperat amb els vots a favor de Junts i ERC; les abstencions de PP i Vox; i el vot contrari d'ECP, CUP i PSC. El pròxim 21 de maig es farà la gala dels Premis Sant Cugat de l'any.

ESCOLTA-HO


Des d'En Comú Podem, Ramon Gutiérrez es mostra favorable a premiar les tasques rellevants de la ciutadania, però critiquen que en lloc de ser la ciutat qui premia, ara sigui el govern qui triarà els guardonats. Una crítica que també han compartit tots els altres grups municipals. Vox, a més, ha proposat incloure un representant de cada grup municipal amb presència en el consistori en el jurat així com figures independents.

Model Creus de Sant Jordi

El tinent d'alcaldia Jordi Puigneró ha defensat la decisió del govern, i ha explicat que s'han inspirat en el model de les Creus de Sant Jordi que atorga la Generalitat de Catalunya. I ha afegit que des del govern volen "simplificar el model anterior" per tal que a l'hora de fer les tramitacions no sigui "enrevessat". L'edició d'enguany també preveu "recuperar els anys perduts" atorgant aquelles distincions que no s'han lliurat els últims anys, del 2019 al 2022.

El cost econòmic que poden suposar aquests guardons també ha estat motiu de discrepància amb els partits de l'oposició. Així, tant el PSC com el PP han posat en dubte d'on sortiran els recursos i si és el moment adequat per celebrar aquesta gala. En aquest sentit, des del govern han destacat que el guardó s'encarregarà a un artista local i que faran tot el possible perquè l'entrega sigui el més "austera" possible.

Menys premis i millor finançament de les entitats

La CUP, per la seva banda, s'ha mostrat totalment en contra d'aquests premis i han destacat que seria més coherent i dignificant reconèixer els projectes a través d'un bon finançament i una bona adequació dels espais.

El 2018 va ser el darrer any que es van lliurar els Premis Ciutat de Sant Cugat.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.