Elena: 'Que Puigdemont ens digui 'culs d'olla' és una manera molt singular de treballar per la unitat'

L'acte d'ERC ha comptat amb la presència de Joan Ignasi Elena, Dolors Bassa i Juli Fernàndez


  • Comparteix:

Juli Fernàndez, Joan Ignasi Elena i Dolors Bassa a l'acte d'ERC Sant Cugat. / Font: Cugat Mèdia

Juli Fernàndez, Joan Ignasi Elena i Dolors Bassa a l'acte d'ERC Sant Cugat. / Font: Cugat Mèdia

L'amnistia, els pressupostos i la seguretat han marcat la trobada que ERC ha organitzat aquest dijous a Sant Cugat, on han participat el conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena; l'exdiputada, Dolors Bassa i el diputat, Juli Fernàndez. En un acte enfocat en les properes eleccions catalanes, Elena s'ha pronunciat sobre l'anunci de Carles Puigdemont de concórrer al 12-M com a candidat i la voluntat de defensar 'una candidatura independentista unitària'. El conseller ha expressat que com a represaliat polític, ERC 'sempre ha donat suport a Puigdemont' però que el juntaire té 'una manera molt singular de treballar per la unitat'.

L'acte ha començat amb el portaveu municipal d'ERC, Bernat Picornell, fent referència a unes eleccions que "no s'haurien d'haver convocat". En aquesta línia, la regidora Esther Madrona ha posat de manifest la importància d'ERC per al país, però especialment per a Sant Cugat, fent èmfasi en les seves polítiques d'accés a l'habitatge i en la recent aprovació de l'índex del preu de lloguer. Madrona també ha situat el centre d'alta resolució Vicente Ferrer o la segona residència pública com elements claus en l'àmbit sanitari.

Dolors Bassa ha repassat els canvis que, diu, ha aconseguit ERC en l'àmbit legislatiu, fent referència als indults, el delicte de sedició i les taules de diàleg. Sobre l'amnistia, l'exconsellera ha afirmat que és "un punt de partida imprescindible per poder negociar d'igual a igual". Juli Fernàndez ha incidit en els pressupostos que ERC va presentar amb una àmplia aposta en l'educació, la cultura, la sanitat o la llengua. Rodalies ha estat també rellevant per a Fernàndez, que ha reconegut que l'objectiu és poder arribar a gestionar totes les línies tot i que el traspàs comporti "uns costos molt elevats".

La seguretat i la immigració han protagonitzat la intervenció de Joan Ignasi Elena. El titular d'Interior ha recalcat que "en la immigració s'explica el creixement econòmic del nostre país" i ha manifestat la necessitat d'abordar tots els temes i debats "de cara". També ha criticat que el PSC s'hagi convertit en la "dreta moderada catalana" i que "desacomplexadíssimament" els seus projectes siguin "casinos, carreteres, asfalt i aeroports extraordinàriament grans, manats des de Madrid".

La trobada ha conclòs amb preguntes del públic on no hi han faltat referències a l'anunci de Puigdemont com a candidat i la seva intenció de fer una candidatura independentista unitària. Una proclama que l'expresident ha fet des d'Elna, a la Catalunya Nord, en un acte on han assistit l'alcalde, Josep Maria Vallès, i el tinent d'alcaldia i exvicepresident de la Generalitat, Jordi Puigneró, entre d'altres santcugatencs.

La trobada d'ERC, al Celler Modernista, ha comptat amb la presència de l'exalcaldessa, Mireia Ingla, i l'exconseller santcugatenc Raül Romeva.


Joan Ignasi Elena

Primer unitat després sou uns culs d'olla, és una manera molt peculiar de treballar per la unitat. Segon, Puigdemont és una persona represaliada i sempre hem i estarem donant-li suport



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.