Els partits engeguen els motors d'un 12-M 'necessari' i 'clau' per a Catalunya i Sant Cugat

Les candidatures han arrencat la campanya electoral amb la tradicional encartellada


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu del Parlament de Catalunya / Foto: ACN

Imatge d'arxiu del Parlament de Catalunya / Foto: ACN

Catalunya ja està oficialment de campanya electoral i a Sant Cugat, com és tradicional, les diferents candidatures ho han escenificat amb l'encartellada. És el tret de sortida a 15 dies durant els quals els partits polítics hauran de convèncer la ciutadania, expressar les seves propostes i aconseguir el vot dels indecisos. Per què són importants aquestes eleccions per a Sant Cugat? Els partits polítics amb representació al Parlament responen a la pregunta de Cugat Mèdia.

JUNTS + PUIGDEMONT

Junts ha engegat la campanya a la plaça de Lluís Millet

Junts ha engegat la campanya a la plaça de Lluís Millet / Foto: Junts

La presidenta de Junts per Sant Cugat i número 31 de la candidatura, Marta Canas, ubica aquestes eleccions en la necessitat d'un govern "fort i ambiciós". Una necessitat a la qual, diu, dona resposta el lideratge de Carles Puigdemont, qui prendrà "decisions valentes" que permetran dotar Sant Cugat de les infraestructures i serveis necessaris.

ERC

La militància d'ERC, a tocar del Monestir de Sant Cugat

La militància d'ERC, a tocar del Monestir de Sant Cugat / Foto: ERC

La número 72 a la llista d'ERC, la regidora Esther Madrona, defensa que la seva candidatura és la que pot "garantir el poder municipalista des de la Generalitat". En aquest sentit, confia que si els republicans es mantenen al Govern, faran possible "el nou hospital de referència, la tan reclamada segona residència pública i els intercanviadors ferroviaris a Volpelleres i a l'Hospital General". Madrona reivindica que el seu partit ha estat l'artífex de l'amnistia i treballarà "per fer realitat un referèndum pactat que ens porti cap a la independència de Catalunya".

PSC

El PSC engega una campanya amb Salvador Illa de presidenciable

El PSC engega una campanya amb Salvador Illa de presidenciable / Foto: PSC

"És el moment de passar pàgina", assegura la portaveu del PSC, Elena Vila, qui planteja els comicis com una dicotomia entre "continuar sense projecte o fer avançar el país" a través del consens, l'atracció d'inversions i la política útil. "El que és bo per a Catalunya ho és per a Sant Cugat", concreta Vila, que aposta per una Catalunya seriosa, oberta, plural, pròspera, referent i unida.

VOX

Membres de Vox a Sant Cugat engeguen la campanya

Membres de Vox a Sant Cugat engeguen la campanya / Foto: Vox Sant Cugat

Per al portaveu del grup municipal de Vox i número 9 a la llista del partit, Marcos Rodríguez, es tracta d'unes eleccions "molt importants" perquè està en joc "la seguretat dels barris, el control de la immigració, la unitat nacional, la indústria, l'economia i sector primari". Rodríguez també planteja la cita com una oportunitat per acabar amb "l'espoli fiscal de la Generalitat" i garantir la llibertat educativa i lingüística.

CUP

Els cupaires han engegt la campanya a tocar de Cal Temerari

Els cupaires han engegt la campanya a tocar de Cal Temerari / Foto: CUP Sant Cugat

Des de la CUP, la regidora Ariadna Sierra assegura que el 12-M "ens hi juguem el model de país". Sierra posa el focus en un futur Parlament que defensi el dret a l'habitatge, el territori i abordi com toca la crisi climàtica. Aspectes que, diu, garanteix "una CUP forta" per aconseguir un Parlament que prioritzi les necessitats de la ciutadania i protegeixi drets.

COMUNS-SUMAR

Comuns Sumar engega la campanya a la plaça d'en Coll

Comuns Sumar engega la campanya a la plaça d'en Coll / Foto: Comuns Sumar

Per a Comuns-Sumar, els comicis del 12-M són "molt importants perquè el país té molts reptes". La número 63 de la llista, la santcugatenca Rocío Luna, confia que s'obre un ventall d'"oportunitats" per "continuar millorant les condicions laborals, eixamplant el diàleg i apostar per una planificació ecològica real". Confia que el vot per la candidatura que encapçala Jèssica Albiach serveixi per "frenar el model de l'especulació i dels lobbies davant l'emergència climàtica".

CIUTADANS

Cs ha engegat la campanya al passeig de Francesc Macià

Cs ha engegat la campanya al passeig de Francesc Macià / Foto: Cs Sant Cugat

El número 3 a la llista de Ciutadans, David Andrés, presenta la seva candidatura com l'opció per "aturar l'independentisme i a Pedro Sánchez". La formació, diu, busca obtenir un bon resultat per "aturar aquells que fa tants anys que perjudiquen Catalunya, la seva economia i la seva convivència" i per centrar-se en els "problemes reals" dels ciutadans.

PARTIT POPULAR

Els tres regidors del PP de Sant Cugat, a l'acte d'inici de campanya del partit a Castelldefels

Els tres regidors del PP de Sant Cugat, a l'acte d'inici de campanya del partit a Castelldefels / Foto: PP Sant Cugat

Des del PP es veuen les eleccions com una oportunitat per reclamar inversions per a Sant Cugat. La número 68 de la llista, la regidora santcugatenca Estrella Salanova, ha enumerat algunes de les necessitats de la ciutat: "L'hospital de referència, el quart CAP, la segona residència, la interconnexió entre FGC i Renfe, ampliar la plantilla dels Mossos i rebaixar la pressió fiscal". Considera que els comicis han de servir també per "passar pàgina del procés".
















Marta Canas

Aquestes eleccions són molt importants per a Catalunya i per a Sant Cugat perquè el país necessita un bon govern, fort i ambiciós, amb el lideratge del president Puigdemont. Que prengui decisions valentes i que a Sant Cugat ens puguem dotar d'infraestructures i serveis necessaris.

Elena Vila

Ens trobem en un moment clau per a Catalunya. Podem escollir entre continuar sense projecte o fer avançar el país, buscar consens, atraure inversions i fer política útil. Tot això és necessari per a Catalunya i el que és bo per a Catalunya ho és per a Sant Cugat. Ara cal passar pàgina per a una Catalunya seriosa, oberta, plural, pròspera, referent i unida.

Marcos Rodríguez

Aquestes eleccions són molt importants per a Catalunya perquè està en joc la seguretat dels barris, el control de la immigració, la unitat nacional, la indústria, l'economia i sector primari, posarem fi a l'espoli fiscal de la Generalitat, defensarem la llibertat educativa i lingüística i seguirem treballant perquè els catalans tinguem accés a ajudes i habitatges. Ens juguem el futur de Catalunya. Sortim en defensa pròpia.

Ariadna Sierra

Com a santcugatencs ens hi juguem el model de país. Ens hi juguem tenir un Parlament que legisli en defensa del dret l'habitatge, del territori i abordi com toca la crisi climàtica. Necessitem un Parlament que governi per la majoria prioritzant les necessitats de la ciutadania i protegint drets. Això ho aconseguirem amb una CUP forta.

David Andrés

Des de Cs ens presentem amb moltes ganes, molta força i amb el convenciment que obtindrem un bon resultat que ens permetrà aturar aquells que fa tants anys que perjudiquen Catalunya, la seva economia i la seva convivència. Hem d'aturar l'independentisme i a Pedro Sánchez.

Estrella Salanova

Aquestes eleccions són molt importants per Sant Cugat. L'hospital de referència, el quart CAP, la segona residència, la interconnexió entre FGC i Renfe, ampliar la plantilla dels Mossos i rebaixar la pressió fiscal. Per poder fer-ho cal passar pàgina del procés.

Rocío Luna

Aquestes eleccions són molt importants perquè el país té molts reptes. També té oportunitats per continuar millorant les condicions laborals, eixamplant el diàleg i apostar per una planificació ecològica real. Tenim la responsabilitat de frenar el model de l'especulació i dels lobbies davant l'emergència climàtica, que no té perquè convertir el món en un caos si l'entomem ara.

Esther Madrona

Som també els que volem garantir el poder municipalista des de la Generalitat. Des de Sant Cugat farem possible el nou hospital de referència, la tan reclamada segona residència pública i els intercanviadors a Volpelleres i a l'Hospital General.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.