Sant Cugat vol que els perjudicis de les franges de Protecció Civil els assumeixin els titulars de les vies que els generen

L'Ajuntament reclamarà una modificació de la Llei de Protecció Civil


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu de l'AP-7 i la B-30 / Foto: Google Maps

Imatge d'arxiu de l'AP-7 i la B-30 / Foto: Google Maps

Sant Cugat vol que els perjudicis econòmics que generen les franges de protecció de l'AP-7 i les vies de Renfe els assumeixin 'aquells que els generen'. Amb una moció institucional original de Junts, l'Ajuntament aposta per modificar la llei de Protecció Civil i que siguin els 'titulars de les infraestructures i, indirectament, els responsables de la seva fabricació i comercialització' qui facin 'les inversions necessàries', com soterraments o cobertures, per garantir la seguretat. La moció també es presenta a altres administracions afectades per aquesta situació.

ESCOLTA-HO


CONSULTA AQUÍ LA MOCIÓ

La llei insta a establir una franja de seguretat al voltant dels itineraris per on passen mercaderies perilloses. En aquest espai, els moviments urbanístics que es poden fer estan limitats. Un exemple recent i d'actualitat sobre això és el de l'escola La Mirada. La ubicació original, al costat de l'institut Leonardo da Vinci, es va descartar a finals de 2019 per un informe desfavorable de Protecció Civil que indicava que es trobava dins d'aquesta zona de risc.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.