El ple rebutja l'atac ultra a un casal antifeixista de Castelló de la Plana

El PP i Vox s'han desmarcat de la declaració de la junta de portaveus


  • Comparteix:

Entrada al casal antifeixista de Castelló de la Plana / Foto: Google Maps

Entrada al casal antifeixista de Castelló de la Plana / Foto: Google Maps

La junta de portaveus de l'Ajuntament de Sant Cugat condemna l'atac per part d'un grup ultra a un casal antifeixista de Castelló de la Plana. Els fets van tenir lloc el 2 de març i, dijous passat, el jutjat va enviar a presó tres dels vuit detinguts que haurien perpetrat l'agressió. Amb la declaració, que ha passat pel ple d'aquest dilluns amb l'adhesió de tots els grups municipals tret del PP, que s'ha abstingut, i Vox, que hi ha votat en contra, es fa costat a les persones agredides i s'assenyala el govern municipal d'aquest municipi (PP i Vox) per 'criminalitzar el moviment antifeixista de la ciutat'. De fet, el text vincula un tinent d'alcaldia de Vox Antonio Ortolá amb els grups d'extrema dreta involucrats en els fets.

ESCOLTA-HO

En un comunicat, Vox ha argumentat que no s'ha adherit a aquesta declaració impulsada per la CUP perquè "pretén culpabilitzar el govern del PP i VOX". La declaració aprovada també apunta que la policia municipal de Castelló de la Plana "durant mesos ha posat traves i ha sancionat qualsevol activitat del centre social" i lamenta que aquest cos de seguretat "no va actuar" per evitar els fets de la nit del 2 de març. Aquesta és una afirmació que Vox Sant Cugat, també critica: "No podem admetre les insinuacions fins ara sense proves acusant la policia d'actuar de manera no reglamentària".

El grup municipal que lidera Marcos Rodríguez defensa que sempre condemna "qualsevol tipus de violència provingui d'on provingui" i lamenta que la declaració només fa referència a "víctimes d'atacs d'extrema dreta". En aquest sentit, assegura que els regidors de Vox han patit "agressions i atacs de grups radicals d'extrema esquerra".

CONSULTA AQUÍ LA DECLARACIÓ



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.