Junts vol que el Pi d'en Xandri sigui Arbre Monumental de Catalunya

El grup municipal també presenta una moció per revertir els perjudicis econòmics que generen les franges de protecció de l'AP-7 i Renfe


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu del Pi d'en Xandri / Foto: Cugat Mèdia

Imatge d'arxiu del Pi d'en Xandri / Foto: Cugat Mèdia

Junts per Sant Cugat vol que el Pi d'en Xandri sigui declarat Arbre Monumental de Catalunya. El grup municipal presentarà una moció al ple municipal de març per instar la Generalitat a posar en valor aquest arbre, que enguany celebra el 250è aniversari i que ja està catalogat, des de 1995, com a arbre d'interès local i comarcal. A la sessió plenària, Junts defensarà també un text perquè els perjudicis econòmics que generen les franges de protecció de l'AP-7 i les vies de Renfe els assumeixin els titulars d'aquestes vies.


Sant Cugat celebra el 250è aniversari del Pi d'en Xandri

Amb motiu de l'efemèride de l'any en què es va plantar el Pi d'en Xandri, Junts vol que s'inclogui en el catàleg d'Arbres Monumentals de Catalunya, del qual hi formen part uns 300 exemplars d'arreu del país. "És un pi pinyoner, que potser no és especial, però sí que ho és per la simbologia que té", ha dit la tinenta d'alcaldia Cristina Paraira, en referència a la defensa de l'entorn natural on es troba, a prop de Torre Negra.

La intenció de Junts és que la moció sigui institucional. El text també preveu programar actes institucionals i activitats obertes a la ciutadania per celebrar l'aniversari.

El cost de les franges de Protecció Civil

"El cas de La Mirada ens ha ensenyat què passa amb les franges de protecció de Renfe i l'AP-7". Ho ha dit el tinent d'alcaldia Carles Brugarolas, que ha presentat la moció amb què Junts vol instar a modificar la llei de Protecció Civil per "transferir el cost de les mesures de mercaderies perilloses a aquells que els generen". El grup municipal es refereix als "titulars de les infraestructures i, indirectament, als responsables de la seva fabricació i comercialització", als quals demanen que facin "les inversions necessàries", com soterraments o cobertures, per garantir la seguretat.

La moció de Junts es presenta a altres administracions afectades per aquesta situació. D'aquesta manera, el grup municipal confia en fer força amb altres ajuntaments i EMD, amb administracions supramunicipals i entitats.




Cristina Paraira

Ens agradaria celebrar els 250 anys del Pi d'en Xandri com a símbol de la ciutat i de la protecció de Torre Negra i Collserola.

Carles Brugarolas

Això s'ha de materialitzar amb un canvi legal per tal que quedi clar que més enllà de l'afectació als particulars i administracions, qui hauria d'afrontar les conseqüències és qui genera l'externalitat negativa.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.