La CUP posa en dubte la transparència dels processos de selecció de directius del govern

La convocatòria de la plaça de Director/a de Cultura i Esports ha fet saltar les alarmes als cupaires


  • Comparteix:

La regidora de la CUP Ariadna Sierra durant la roda de premsa / Foto: CUP Sant Cugat

La regidora de la CUP Ariadna Sierra durant la roda de premsa / Foto: CUP Sant Cugat

La CUP considera que els processos de selecció per a càrrecs directius que està obrint l'actual govern 'no mantenen la coherència amb els estàndards d'equitat d'accés ni segueixen els processos rigorosos que haurien de seguir'. Així ho ha explicat la regidora Ariadna Sierra en una roda de premsa en la qual ha repassat les convocatòries de Director/a de Cultura i Esports, Director/a de Tecnologia i Director/a d'Urbanisme. La convocatòria de la plaça de Cultura és la que els va fer 'saltar les alarmes' i, a partir d'aquí, els cupaires van revisar les convocatòries anteriors.

L'escurçament dels terminis de presentació de candidatures de 20 a set dies naturals, la flexibilització dels requisits i la selecció discrecional dels candidats a càrrec de l'alcalde són les tres principals modificacions que critiquen els cupaires, segons ha explicat Sierra. La regidora també ha expressat la seva disconformitat amb "l'elevadíssim sou" d'aquests càrrecs, que oscil·len entre els 80 i els 89 mil euros l'any.

Pel que fa a la selecció definitiva del candidat, des de la CUP lamenten que hagin desaparegut els "comitès de valoració, avaluació i selecció, compostos per personal proposat per l'Escola d'Administració Pública de Catalunya i personal de Serveis Jurídics o de Recursos Humans". Actualment, tal com es pot llegir a les bases públiques d'aquestes places, l'alcalde serà l'encarregat de dur a terme la designació discrecional d'un dels candidats. Prèviament, una comissió designada per l'alcaldia, elaborarà un llistat endreçat dels candidats, en funció dels barems establerts.

Finalment, en relació amb els requisits, Sierra lamenta que els candidats no hagin de presentar "una memòria ni un projecte directiu exhaustiu de millora del servei, com es feia abans". Els requisits de les places de Director/a de Tecnologia i Urbanisme són tenir una titulació universitària, ser funcionari i tenir una experiència directiva mínima de quatre anys. En el cas de la plaça de Director/a de Cultura i Esports, no es requereix demostrar cap experiència directiva prèvia.


Ariadna Sierra

Generalment aquests processos requereixen d'un mínim de 20 dies per presentar les candidatures, són ofertes de places públiques que han de garantir l'equitat d'accés. Aquestes últimes tres places s'han publicat en un termini de set dies naturals



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.