Front comú per millorar la salut mental del jovent de Sant Cugat

El ple municipal ha aprovat la moció presentada per En Comú Podem (ECP) amb les esmenes del govern


  • Comparteix:

Sant Cugat crearà un Pla Local de Salut Mental / Foto: Ajuntament

Sant Cugat crearà un Pla Local de Salut Mental / Foto: Ajuntament

Sant Cugat ha acordat crear un pla per abordar i millorar la salut mental entre els joves. A això s'ha compromès el ple municipal arran de la moció presentada pel grup d'En Comú Podem (ECP) i amb les esmenes del govern de Junts i ERC. La iniciativa pretén crear un pla local d'atenció de salut mental per a joves on es desplegui unitats locals amb un model que passi de la consulta a un model mixt d'atenció en el territori, conjuntament amb un equip local que impliqui els agents educatius, socials i de salut. Tots els grups municipals han votat a favor d'aquesta moció i els diferents regidors que han pres paraula han posat en relleu la importància d'ajudar als joves amb una problemàtica que com han compartit s'ha vist agreujada per la pandèmia.

ESCOLTA-HO

Tot i que en un principi els comuns l'havien presentat com a pla comunitari, les esmenes han fet canviar el nom tècnic a Pla Local. La regidora dels comuns Aina Balada ha ressaltat com aquesta iniciativa ha d'estar codissenyada amb la taula de salut mental i emmirallar-se en la iniciativa Konsulta'm, desenvolupada per l'Ajuntament de Barcelona. Es tracta d'un servei de suport psicològic per a joves, anònim i gratuït, que es desplega als diversos districtes de la ciutat.

El govern ha donat suport a la proposta amb la incorporació de canvis. La regidora de Salut i Voluntariat, Núria Fernández, ha presentat les esmenes, aprovades per tots els grups municipals, que afegeixen com a exemple a seguir per dur a terme el Pla Local el Pla de Dinamització Educativa, l'Assessoria Jove i el Pla de Drogues i Pantalles. "Abans de la pandèmia semblava que no se'n podia parlar i hem après que si es pot parlar d'aquestes patologies", ha afirmat Fernández.

La resta de grups municipals s'han sumat a la proposta per combatre aquesta problemàtica entre els joves santcugatencs. La regidora de la CUP Ariadna Sierra ha assenyalat com "la primera causa de mort no natural entre els joves és el suïcidi" i que "s'ha de trencar els tabús sobre això". La regidora del PSC Pilar Gorina ha seguit la mateixa línia que la cupaire, però, a més, ha posat en relleu la tasca duta a terme al llarg del darrer mandat.

Per la seva banda, la regidora del PP Maria Estrella Salanova ha afirmat que els problemes de salut mental "afecten tothom", independentment de la classe social. Des d'ECP, la regidora Balada ha apuntat que "és un factor de risc pertànyer a una o un altre, les classes socials baixes tenen més dificultats d'accés a ajuda".


Aina Balada

Donar a la salut mental la importància capdalt que té. Per exemple, amb propostes com la que portem al ple. Però tambè vol dir ampliar els recursos i els professionals de la xarxa sanitaria



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.