Un paradista critica la gestió de la concessionària del Mercat Vell i adverteix amb emprendre accions legals

La tinenta d'alcaldia Vila creu que l'entrada d'Ametller Origen ajudarà a dinamitzar l'equipament


  • Comparteix:

La gestió per part de Gourmets Sant Cugat del Mercat Vell ha estat objecte de debat al ple d'aquest dilluns, a l'audiència pública. El representant d'un paradista d'aquest espai, Albert Cortina, ha lamentat els 'reiterats i greus incompliments' en l'administració explotació de la concessionària, i ha advertit que tot plegat podria acabar amb 'conseqüències legals' per part dels botiguers. La tinenta d'alcaldia de Comerç, Elena Vila, ha recordat que la concessió (de 40 anys) es va posar en marxa el 2015: 'No vam poder decidir ni com es feia ni fer-ne el reglament', ha justificat. En tot cas, Vila ha dit que des del govern s'ha intentat acostar postures entre la concessionària i els paradistes, però que 'per resoldre un conflicte hi ha d'haver la voluntat de resoldre'l per les dues parts'.

Sobre l'auditoria feta per l'Ajuntament que apuntava a irregularitats en la gestió per part de Gourmets (un tema que explicava recentment elCugatenc), Vila ha explicat que l'àrea de Comerç ha elaborat "un pla d'acció específic" per revisar i establir les bases del funcionament de la concessió i revisar el servei i l'explotació. La tinenta d'alcaldia també ha explicat que l'executiu està treballant un reglament de règim intern, en revisió pels serveis jurídics, que haurà de validar el plenari.

La tinenta d'alcaldia Vila també ha parlat sobre l'entrada d'Ametller Origen a l'equipament, que considera és "una gran oportunitat". De fet, rebutja la idea de referir-s'hi com a un supermercat: "És un local comercial que ocuparà el 60% de superfície, i no afectarà la resta de concessionaris", ha apuntat, tot afegint que aquest comerç ajudarà a reactivar l'activitat a l'espai.

Per part de Junts, el regidor Albert Salarich ha qualificat la situació de "lamentable" i ha refermat l'aposta d'establir "un marc clar" perquè els negocis funcionin. El portaveu de Cs, Aldo Ciprian, ha acusat l'Ajuntament de fer les coses "malament" i ha criticat el que considera un tracte de preferència cap a Ametller Origen. L'alcaldessa li ha retret l'acusació i l'ha instat a denunciar-ho si en té proves.


Elena Vila

No estem parlant d'un supermercat, és un concepte molt diferent. Estem parlant d'un local comercial, d'una gran parada que ocuparà el 60% de superfície a venda del conjunt del mercat i no afectarà la resta de concessionaris, sinó al contrari, jo crec que sumarà.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.