Retrets creuats entre govern i oposició pel dèficit pressupostari

Junts i Cs critiquen la gestió econòmica del govern, que defensa que no hi haurà cap servei afectat per la situació econòmica


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu del tinent d'alcaldia d'Hisenda, Pere Soler / Foto: Ajuntament de Sant Cugat

Imatge d'arxiu del tinent d'alcaldia d'Hisenda, Pere Soler / Foto: Ajuntament de Sant Cugat

La gestió econòmica de l'equip de govern ha centrat un nou debat al ple municipal, on govern i oposició han enquistat posicionaments. La liquidació del pressupost de 2022 reflecteix un dèficit de 3,6 milions, que el primer tinent d'alcaldia i responsable de l'àrea d'Hisenda, Pere Soler, atribueix a causes externes: la davallada d'ingressos provinents de les plusvàlues, les bonificacions per la instal·lació de fotovoltaiques i la inflació, principalment. Des de Cs, el regidor Sergio Blázquez considera que la gestió 'no ha estat bona', però ha apuntat que la situació 'és reversible'; per part de Junts per Sant Cugat, el regidor Carles Brugarolas ha lamentat una 'falta de transparència' i ha alertat que utilitzar el romanent, un 'ingrés extraordinari', per pagar despeses ordinàries genera 'un forat' en els comptes.

ESCOLTA-HO


Ciutadans

Blázquez ha reclamat informació sobre quina feina estructural està fent l'executiu per dur a terme l'exercici de contenció anunciat per Soler, que ha de servir per tancar l'any amb un resultat positiu. "Hi ha poca concreció i molta ambigüitat, es nota que venen les eleccions", ha dit el regidor taronja.

El representant de Cs ha apuntat que "la presa de decisions no ha anat compassada amb el deteriorament de la situació econòmica global" i ha mostrat el seu rebuig davant d'una eventual pujada d'impostos per injectar ingressos a l'economia municipal. "Sospito que la solució fàcil serà sagnar les famílies i els comerços", ha dit, i ha preguntat a Soler si, en cas de mantenir-se al govern després de les eleccions, pujarà l'IBI. "M'ho guardo per a la campanya", ha respost el primer tinent d'alcaldia.

Junts

El regidor de Junts Carles Brugarolas ha criticat la gestió econòmica de l'executiu que configuren ERC-MES, el PSC i la CUP-PC. Ha advertit que el fet que el romanent de tresoreria creixi respon a una "falta d'execució" del pressupost. "Amb el romanent hi ha dues possibilitats: o reduir l'endeutament o fer inversions sostenibles", ha reclamat, tot advertint que usar aquests diners per pagar despesa ordinària és el que genera "forats" en els comptes.

Brugarolas també ha mostrat el rebuig sobre la previsió d'ingressar diners provinents de les plusvàlues i ha reclamat que l'Ajuntament mantingui l'esforç per bonificar la instal·lació de fotovoltaiques. En tot cas, ha reclamat conèixer quina previsió d'ingressos hi ha enguany, tenint en compte que el pressupost està prorrogat.

Resposta de Pere Soler

El tinent d'alcaldia d'Hisenda, Pere Soler, ha defensat que la feina feta des de la seva àrea s'ha fet amb transparència i ha rebutjat el plantejament de Junts que "contenció" és sinònim de "retallada". "Vostès volen crear una nebulosa per defensar el model de 32 anys de gestió", ha esgrimit contra el principal grup de l'oposició. Aquí, Soler ha fet un discurs on ha criticat la gestió en diversos àmbits dels governs de CiU. "Ens han portat als tribunals", ha dit sobre les diferents causes de corrupció o presumpta corrupció on apareix el nom de Sant Cugat.

El regidor Brugarolas li ha demanat que retirés les acusacions de corrupció, però Soler ha assegurat que no és quelcom "personal", sinó que fa referència a l'herència que Junts pren de CiU.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.