Veïns de Can Cabassa rebutgen de nou la construcció d'habitatge protegit al barri

El govern defensa l'"interès públic" del projecte per fer habitatge protegit i pisos per a estudiants a la masia de Can Cabassa


  • Comparteix:

Un grup de veïns de Can Cabassa s'oposa a la iniciativa del govern per construir habitatge públic i una residència per a estudiants a la masia. Ho han posat de manifest aquest dilluns a l'audiència pública del ple municipal. Un dels veïns que hi ha dit la seva és Elías Latorre: 'Quin dels partits que està governant ha tingut la genial idea de modificar els usos de Can Cabassa a quatre mesos de les eleccions', ha recriminat. Latorre assegura que aquesta operació suposaria un 'pelotazo', ja que assegura que la propietat va comprar la masia per tres milions i ara la vol vendre pel doble. Des del govern, el tinent d'alcaldia d'Urbanisme, Francesc Duch, ha defensat l''interès públic' d'aquesta iniciativa, amb què es crearia una quinzena d'habitatges, s'urbanitzaria la zona, amb nous espais verds, i es restauraria la masia.

De moment, tot plegat és un procediment que es troba fent els primers passos: s'ha sotmès a consulta pública (el procés es va tancar a principis de mes) la modificació del Pla General Metropolità (PGM) que afecta la finca. Són uns terrenys de més d'11.000 metres quadrats, dels quals el consistori vol reservar 1.000 per construir-hi habitatge assequible; Duch ha avançat que la idea és fer-hi 15 habitatges. Un cop superada la consulta, ara caldrà redactar el document que haurà de sotmetre's, en aquest ordre, a l'aprovació inicial, al termini de presentació pública, a l'aprovació provisional i, finalment, a la definitiva.

També ha intervingut al ple el veí Enric Hereu, que considera que la zona de Can Cabassa està "atapeïda". "Quina és la raó que aquest número de projectes tan grans d'habitatges es vulguin fer a Mira-sol i hi hagi zones que no estiguin tan afectades per aquests projectes d'habitatge social?", s'ha queixat.

Un rebuig que ve de lluny

La modificació urbanística en aquesta zona ha estat un dels debats habituals al consell de barri de Mira-sol. El 2015 el pla que hi havia sobre la taula es va suspendre per les al·legacions veïnals per reduir el nombre d'habitatge públic a la zona. L'any següent, es va engegar un procés participatiu i el 2019 l'Ajuntament va demanar ajuda a l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) per estudiar les possibilitats de la zona.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.