La targeta rosa metropolitana arriba a Sant Cugat

El ple ha aprovat l'adhesió de Sant Cugat a l'ús dels títols socials de l'AMB per als FGC i el bus interurbà


  • Comparteix:

Imatge d'un comboi dels FGC / Foto: FGC

Imatge d'un comboi dels FGC / Foto: FGC

El ple municipal ha aprovat per unanimitat l'adhesió de Sant Cugat a la utilització dels títols socials que té l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) en els Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) i en el servei de bus interurbà del municipi. Així doncs, els santcugatencs podran sol·licitar a partir d'ara la targeta rosa metropolitana, per a persones grans o amb discapacitat i que disposin de recursos econòmics escassos, així com el passi metropolità d'acompanyant.

ESCOLTA-HO


CONSULTA AQUÍ LA DOCUMENTACIÓ D'AQUEST PUNT DE L'ORDRE DEL DIA

El portaveu de Cs, Aldo Ciprian, malgrat haver anunciat el vot positiu dels taronges, ha lamentat que aquesta adhesió, que, segons ha dit, la formació taronja ja va reclamar l'any 2018, arribi "després de pertànyer a l'AMB des del 2010 i després de sagnar els veïns amb l'injust Tribut Metropolità des del 2019". Ciprian ha avançat que des de Cs seguiran lluitant "perquè es derogui aquest injust i sobredimensionat impost del Tribut Metropolità".

Per la seva banda, la regidora de Junts per Sant Cugat Cristina Paraira també ha anunciat el vot a favor del seu grup i ha recordat "que nosaltres ho vam demanar des del principi", a la vegada que també ha volgut deixar clar que "a finals del mandat anterior es va proposar per part de Junts un contenciós en contra del Tribut que aquest govern va paralitzar".

Finalment, el regidor de Serveis Urbans, Mobilitat i Transport, José Gallardo, ha demanat "que no es barregin els temes", en relació amb la diferenciació de l'adhesió als títols socials i el pagament del Tribut Metropolità.




Aldo Ciprian

El nostre vot serà positiu, és imprescindible. Després de pertànyer des del 2010 a l'AMB i des del 2019 sagnar els veïns amb l'injust impost metropolità, s'hagin enrecordat després, el 2023, de demanar per a la ciutat, els títols socials d'accés al transport públic.

Cristina Paraira

Nosaltres votarem a favor, ho hem demanat des del principi, i el nostre posicionament respecte al Tribut el sap tothom.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.