'Fotolineres' i la descongestió de l'AP-7, entre les mocions de Junts per al ple de desembre

El grup municipal també ha presentat una moció que ha esdevingut institucional per commemorar el Dia Mundial de la Sida


  • Comparteix:

Imatge de la roda de premsa de presentació de les mocions / Foto: Cugat Mèdia

Imatge de la roda de premsa de presentació de les mocions / Foto: Cugat Mèdia

La mobilitat sostenible és el tema central de les mocions que Junts per Sant Cugat presentarà al ple municipal de desembre. D'una banda, el regidor Albert Salarich ha presentat una moció per a la generació d'energia renovable neta per a la xarxa de càrrega de vehicles elèctrics a Sant Cugat, mitjançant les anomenades 'fotolineres'. De l'altra, Carles Brugarolas ha explicat una moció a favor de la reducció del col·lapse de l'AP-7, que el grup ja va presentar al ple d'abril. Finalment, Núria Fernàndez ha parlat de la moció, que ha esdevingut declaració institucional, a favor de la commemoració a Sant Cugat del Dia Mundial de la Sida, que se celebra l'1 de desembre.


'Fotolineres' per promoure l'ús de vehicles elèctrics

Salarich ha explicat que aquesta moció respon "al compromís que Junts ja ha manifestat anteriorment amb el medi ambient" i que segueix la mateixa línia d'altres ja presentades pel grup, com la moció institucional en favor d'incrementar la infraestructura de càrrega de vehicles elèctrics i la moció per lluitar contra el canvi climàtic.

En aquesta ocasió, la moció insta a encarregar un estudi per establir un projecte pilot d'instal·lació de càrrega per a vehicles elèctrics que sigui proveïda per energia 100% fotovoltaica de càrrega gratuïta per a residents, empreses i comerços. L'estudi també hauria d'incloure una anàlisi de possibles ubicacions estratègiques on l'experiència pilot pugui ser replicada, amb la intenció de generar una xarxa municipal de generació de càrrega neta de Sant Cugat.

Descongestió de l'AP-7

Brugarolas ha explicat que el grup ha tornat a presentar aquesta moció "perquè hi ha temes en què cal insistir". La moció planteja una sèrie d'acords dividits en tres blocs. El primer bloc és el de reduir el trànsit en l'àmbit de l'AP-7 i de la B-30 a partir de sis mesures: la sessió total de rodalies, la revitalització de l'R8, el corredor mediterrani, la B-40, la potenciació del teletreball i una millora en l'equilibri territorial de Catalunya.

Segons ha explicat Brugarolas, el següent paquet fa referència a la reducció de l'impacte ambiental d'aquest eix, i el que es demana és accelerar la descarbonització, els soterraments amb inhibidors d'emissions i l'aprofitament energètic dels mateixos eixos viaris. Per acabar, el tercer bloc, de caràcter més institucional, planteja "acabar amb l'ofec econòmic que patim aquí a Catalunya" i adaptar l'àrea metropolitana a la realitat metropolitana.

Commemoració del Dia Mundial de la Sida

Núria Fernàndez, per la seva banda, ha remarcat la importància de la lluita contra l'estigma de la Sida, una malaltia crònica de la qual s'han fet grans avenços científics, però que les persones que la pateixen encara són víctimes, sovint, de molts prejudicis. En aquest sentit, la moció de Junts, que ha esdevingut institucional, impulsa la commemoració del Dia Mundial de la Sida l'1 de desembre de cada any. "Només el foment del respecte i la diversitat en una societat lliure de prejudicis ens farà avançar cap a un futur sense VIH", ha recordat la regidora.






Albert Salarich

El primer seria encarregar un estudi per veure en quines zones es poden establir les 'fotolineres', veure quan costaria un pilot, i mirar de replicar el pilot en altres llocs de Sant Cugat.

Carles Brugarolas

La sessió total de rodalies, la revitalització de la R8, el corredor mediterrani, la B-40, la potenciació del teletreball i una millora en l'equilibri territorial de Catalunya.

Núria Fernàndez

Només el foment del respecte i la diversitat en una societat lliure de prejudicis ens farà avançar cap a un un futur sense VIH. Volem que el lema de 'zero estigma, zero VIH' sigui una realitat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.