Muñoz (EMD): 'Hi ha uns responsables per denunciar un conveni que era bo per al poble de Valldoreix'

La vocal d'Economia de l'EMD xifra en 600.000 euros l'impacte del compliment de la sentència que anul·la el conveni del Complex Esportiu


Temes relacionats

Valldoreix busca un acord per fer front als 357.000 euros en compliment de la sentència del complex esportiu (12/set/22)


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu del Complex Esportiu de Valldoreix / Foto: Google Maps

Imatge d'arxiu del Complex Esportiu de Valldoreix / Foto: Google Maps

Picabaralla al ple de la Junta de Veïns de l'EMD de Valldoreix per la sentència que anul·la el conveni de 2012 entre l'administració descentralitzada i l'empresa Eventing Sports per la gestió del Complex Esportiu. La vocal d'Economia, Lluïsa Muñoz, ha criticat l'Associació de Veïns Progressistes de Valldoreix per haver denunciat aquest acord: 'Jo no dic que hi hagi uns culpables, però hi ha uns responsables per fer una denúncia d'un conveni que era bo per al poble de Valldoreix i que ens ha costat 600.000 euros'. Muñoz ho ha dit tot responent el vocal portaveu d'ERC-MES, Ramon Segura, que ha qüestionat la base jurídica del pagament per part de l'EMD a l'empresa gestora d'una bestreta de 50.000 euros per pagar subministraments (una obligació dictada pel jutge a la sentència). Muñoz ha defensat la legalitat d'aquesta aportació, malgrat que el republicà assegura que no ha rebut l'informe jurídic que l'avala.

Segura ha criticat la vocal de l'àrea econòmica valldoreixenca per haver assenyalat els denunciants: "La responsabilitat no és del demandant, sinó de qui està condemnat; qui ha d'executar la sentència és l'EMD", ha apuntat. També ha dit la seva la vocal portaveu del PSC, Susanna Casta, que malgrat reconèixer que el conveni anul·lat per la sentència era beneficiós per als interessos de l'administració de la vila, "estava mal fet".

Muñoz ha fet números del que l'EMD haurà d'assumir per donar compliment a la sentència: "Si tornem al conveni de 2003, que hi tornarem, pagarem 43.000 euros més cada any", ha lamentat. Així, fins que acabi el contracte i fent la compensació dels últims anys, tot plegat suposa un "sobrecost" de 600.000 euros. Muñoz també tanca la porta a rescindir el contracte amb la concessionària, ja que això, assegura, suposaria el pagament de mig milió d'euros. "Anem sumant, que la casa és gran", ha ironitzat.



En busca d'un acord

L'EMD de Valldoreix mantindrà fins al 2028, quan acaba la concessió, la gestió del complex esportiu en mans d'Eventing Sports. D'aquesta manera, descarta rescindir el contracte o fer-ne una modificació del conveni actual, i es limitarà a donar compliment a la sentència que anul·la el conveni del 2012 i l'obliga a aplicar el del 2003. Això implica per a l'EMD 357.000 euros -en concepte de què hauria d'haver assumit entre el 2012 i el 2022- que ha de regularitzar. La intenció del govern valldoreixenc és tancar aquest setembre un acord amb la gestora i la part demanant per reduir la quantitat i pactar les quotes de pagament. De moment, i a l'espera d'aquest acord, l'EMD ja ha pagat 50.000 euros a la concessionària en concepte d'una part dels subministraments del darrer any.


L. Muñoz / R. Segura

No dic que hi hagi culpables, però hi ha responsables que per denunciar d'un conveni que era bo per al poble de Valldoreix, ha costat la broma a l'EMD 600.000 euros. / No girem la truita, qui presenta la demanda no és el culpable.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.