Llum verda al reforç dels serveis socials amb 12,2 milions d'euros que aportarà la Generalitat

El ple ha aprovat per unanimitat el nou contracte programa de col·laboració entre el Departament de Drets Socials


  • Comparteix:

Enfortir l'atenció a la infància i l'adolescència és un dels objectius del nou contracte / Foto: ACN

Enfortir l'atenció a la infància i l'adolescència és un dels objectius del nou contracte / Foto: ACN

El ple municipal ha aprovat, amb els vots a favor de tots els regidors, el nou contracte programa de col·laboració entre el Departament de Drets Socials de la Generalitat i l'Ajuntament. Es tracta d'un conveni que preveu que la Generalitat aporti 12.229.614 euros fins al 2025 per reforçar els serveis socials i d'atenció a les persones.

ESCOLTA-HO

El tinent d'alcaldia de Drets Socials i Igualtat, Marco Simarro, ha explicat que suposarà un augment del nombre de treballadors i educadors socials que hi ha per ràtio de municipi. També ha assegurat que permetrà enfortir l'atenció a la infància i l'adolescència, així com un augment dels recursos per al Servei d'Atenció Domiciliària i per a l'atenció al sensellarisme. Sobre aquest últim punt, Simarro ha volgut destacar que el contracte incorpora l'obligatorietat d'atenció al sensellarisme, i que a Sant Cugat l'Ajuntament ja tenia accions dirigides a aquest col·lectiu.

En nom de Junts per Sant Cugat, la regidora Sandra Casat ha pres la paraula remarcant que el Departament de Drets Socials de la Generalitat ampliï aquest pressupost dedicat als serveis socials, tot i que "mai no és suficient", ha matisat. Així mateix, ha manifestat que "cal que la resta d'àmbits del sector social també s'arremanguin amb això". "Parlem d'Habitatge, parlem d'Educació, parlem de Salut... no només és Drets Socials qui ha d'estirar", ha conclòs. Junts ha acabat valorant positivament que sigui un contracte plurianual, de manera que "es poden fer apostes a llarg termini".




Marco Simarro

Nosaltres ja portem aquest mandat, amb diversos projectes, treballant l'atenció al sensellarisme, però celebrem que dins el contracte programa de la Generalitat s'incorporin fitxes obligatòries, perquè fa que tots els municipis hauran de desenvolupar tasques amb relació a l'atenció al sensellarisme.

Sandra Casat

També m'agradaria posar en valor l'aposta que fa el Departament de Drets Socials de la Generalitat ampliant aquest pressupost que mai no és suficient. Perquè creiem que cal que la resta d'àmbits del sector social també s'arremanguin amb això: parlem d'Habitatge, parlem d'Educació, parlem de Salut... no només és Drets Socials qui ha d'estirar.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.