Sant Cugat tindrà un pla de mercats municipals

La moció de Junts que ho proposava s'ha aprovat durant al ple d'aquest dilluns, però amb esmenes


  • Comparteix:

Una parada del Mercat de Torreblanca / Foto: Cugat Mèdia

Una parada del Mercat de Torreblanca / Foto: Cugat Mèdia

El ple municipal ha donat llum verda aquest dilluns a una moció de Junts per Sant Cugat per crear un pla de mercats municipals. La moció ha tirat endavant malgrat que dues esmenes presentades pel govern han rebut l'abstenció del mateix grup de Junts, Ciutadans i la regidora no adscrita.

ESCOLTA-HO

El regidor de Junts Albert Salarich ha explicat que aquesta iniciativa va destinada no només als mercats, sinó també a tota la seva àrea d'influència. D'aquesta manera, l'objectiu és "convertir la xarxa de mercats municipals en el seu conjunt en un referent d'excel·lència en comerç alimentari, referent per la cohesió social dels barris i un model de dinamització de ciutat".

Per la seva banda, la tinenta d'alcaldia de Promoció Econòmica, Ocupació, Empresa i Comerç, Elena Vila, ha posat en valor les propostes que recull la moció, però ha dit que ha calgut presentar tota una sèrie d'esmenes "per complementar la informació, per complementar els acords amb projectes vius i que estàvem treballant, i sobretot per deixar constància dels motius pels quals aquest pla de mercats no s'ha pogut tirar endavant abans". D'aquestes esmenes, set han estat aprovades per tots els regidors, però en el cas de dues només hi ha votat a favor l'equip de govern, i la resta de regidors s'han abstingut.

Una d'aquestes esmenes té en compte que "atès que a l'inici d'aquest mandat era notòria la manca d'estructura organitzativa, el govern de la ciutat ha prioritzat l'elaboració de procediments i instruccions i ha instaurat sistemes de seguiment i control acurats per als diferents tipus de gestió". L'altra observa que el 2019 "ja s'evidenciava que el marc legal dels mercats es trobava desactualitzat pel fet que no es tenia en compte l'evolució i la creixent modernització dels mercats". Gràcies als vots a favor de l'equip de govern, aquestes dues esmenes han estat aprovades i incorporades a la moció, que de manera global ha quedat finalment aprovada amb els vots a favor de tots els regidors.




Albert Salarich

Amb el pla de mercats de Sant Cugat tindríem com a objectiu convertir la xarxa de mercats municipals en el seu conjunt en un referent d'excel·lència en comerç alimentari, referent per la cohesió social dels barris i un model de dinamització de la ciutat.

Elena Vila

Vam presentar tota una sèrie d'esmenes d'adhesió per complementar la informació, per complementar els acords amb projectes vius i que estàvem treballant, i sobretot per deixar constància dels motius pels quals aquest pla de mercats no s'ha pogut tirar endavant abans.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.