La Guinardera, els concerts de Festa Major i l'asfalt de l'avinguda Piscina, a l'audiència pública

Cugat Mèdia recull els detalls de les intervencions de l'audiència pública del ple municipal


  • Comparteix:

Els assistents al ple de setembre / Foto: Cugat Mèdia

Els assistents al ple de setembre / Foto: Cugat Mèdia

L'organització als camps de la Guinardera, ara fora de servei; el repartiment i les consideracions tècnics dels concerts de la Festa Major i l'asfalt en mal estat de l'avinguda de la Piscina. Són alguns dels temes que s'han abordat a l'audiència pública del ple municipal de setembre, que Cugat Mèdia recull aquí íntegrament.

ESCOLTA-HO

La parcel·lació de Can Barata

El veí de Can Barata Joan Soldevilla (3') ha passat per l'audiència pública per demanar que es posi fil a l'agulla quant a la reparcel·lació del barri. El tinent d'alcaldia de Desenvolupament Urbà, Francesc Duch (4'40''), ha explicat que per tirar endavant aquest procediment encara falta documentació, fet pel qual s'encarregarà a un despatx extern tot allò relatiu a la inscripció de les finques d'aquesta zona.

Intervenció de SOS Bosc de Volpelleres

El membre de l'associació SOS Bosc de Volpelleres Xavier Bona ha preguntat a l'Ajuntament si pensa compensar "la destrucció del 15%" d'aquest entorn natural. El tinent d'alcaldia Duch (17'35''), ha rebatut aquest percentatge i el situa a gairebé el 4%, que es tradueix en poc menys de 6.000 metres quadrats que ocuparà l'escola La Mirada. El responsable de l'àrea de Desenvolupament Urbà ha defensat que amb els treballs no estant "trinxant un espai de ribera" i que, de fet, amb els treballs es pot afavorir la funció de corredor verd. Una afirmació rebutjada per Bona, que considera que l'afectació en la fauna de la zona serà crítica, alhora que ha insistit en la necessitat de buscar un emplaçament alternatiu per al centre escolar.

L'organització a la Guinardera

L'expresident del Club Rugby Sant Cugat Mauri Benito (24'35''), a títol personal, ha assistit a l'audiència pública per criticar que l'Ajuntament "no li preocupen les condicions" del club. Ho ha dit en referència al fet que l'equip s'ha vist obligat a deixar circumstancialment les instal·lacions, que no es poden utilitzar pel robatori de cablejat elèctric de la il·luminació i per les obres en la pista d'atletisme. Benito ha lamentat que els equips del Rugby no poden afrontar la pretemporada en "les mínimes condicions".

Li ha respost l'alcaldessa, Mireia Ingla (29'15''), que ha explicat que el material per substituir el tartan de la pista d'atletisme és "molt sensible" i només es pot instal·lar en condicions sense humitat. L'alcaldessa ha demanat "solidaritat" a les entitats afectades i ha recordat que s'està treballant en un projecte per dotar el Club Rugby d'un "camp en condicions". Ingla també ha explicat que "des del minut zero" l'Ajuntament ha mantingut converses amb la Penya Pericos Sant Cugat, també afectada per aquesta situació, i se li han ofert alternatives.

La gestió dels espais de concerts en Festa Major

El veí del passeig de Gaudí Daniel Alonso (36') ha demanat que es treballi per un model de Festa Major que reparteixi més les activitats musicals i festives que acaben a altes hores de la nit, com és el cas dels concerts que van tenir lloc al parc de l'Arborètum. Ha explicat el seu cas personal: la seva dona, afectada per una malaltia terminal, no va poder tenir prou repòs en els seus últims dies. L'alcaldessa, Mireia Ingla (41'25''), li ha donat el condol i ha posat de manifest el compromís per ajustar millor tècnicament les actuacions musicals, per tal de causar el menor impacte possible en els residents.

L'asfalt de l'avinguda de la Piscina

La veïna Saida Lanau (44'), resident a l'avinguda de la Piscina, ha reclamat que s'asfalti aquesta via, que es troba "en molt mal estat". A més, ha convidat l'Ajuntament a passar-s'hi per comprovar-ho ella mateixa, cosa que l'alcaldessa, Mireia Ingla, ha acceptat. Per la seva banda, el regidor de Serveis Urbans, José Gallardo (46'40''), ha reconegut que fins que no li van fer arribar la situació no n'era conscient. En tot cas, ha explicat que amb el pla d'asfaltat s'han tingut en compte aquelles vies d'entrada i sortida de tots els barris. Pel que fa a l'avinguda de la Piscina, ara mateix no es pot incloure al pla, però es farà en un segon paquet de mesures que es recolliria amb el pressupost de l'any que ve. Ara bé, caldrà que des de l'Ajuntament es defineixi què cal fer exactament en aquest carrer.

Més intervencions

També han intervingut al ple els veïns Marcos Rodríguez (1'), Maria Àngels Cuadras (9'45''), Eduardo Ruiz (50') i Josep Arcas (52').



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.