Multa per a l'home que va amenaçar Mireia Ingla després d'ordenar el tancament de la discoteca Drinkking

L'acusat també haurà d’assumir les despeses del procediment judicial


Temes relacionats

Ingla denuncia que ha rebut amenaces de mort després d'ordenar el tancament de la discoteca Drinkking (27/jul/22)

L'Ajuntament tanca la discoteca Drinkking Carpes Sant Cugat en recuperar l'ús dels terrenys (14/jul/22)


  • Comparteix:

Els insults es van produir el mateix dia que l'Ajuntament va ordenar el tancament de la discoteca Drinkking / Foto: ACN

Els insults es van produir el mateix dia que l'Ajuntament va ordenar el tancament de la discoteca Drinkking / Foto: ACN

El jutge condemna per un delicte lleu d'amenaces l'home que va amenaçar l'alcaldessa, Mireia Ingla, a través d'Instagram després que s'ordenés el tancament de la discoteca Drinkking. A més, l'imposa una pena de 45 dies de multa a raó d'una quota diària de 6 euros amb responsabilitat subsidiària en cas d'impagament i l'obliga a pagar les despeses del procediment judicial, apunta la sentència.

El jutge remarca el fet delictiu de ''poca gravetat'' perquè el denunciat va emetre un ''delicte d'amenaces lleus en el marc d'una crítica exacerbada i injustificada contra el poder municipal''. Apunta que la conducta del denunciat, P.E.M, es va produir ''de manera excepcional en un dia en concret'', que ha reconegut el seu error i que va demanar disculpes a l'alcaldessa. Afegeix que les circumstàncies de l'acusat també s'han de tenir en compte perquè ''no coneix personalment a la denunciant'' -Mireia Ingla-, ni resideix prop d'ella i, per tant, ''no existeix risc cap a la víctima''.

Així doncs, ha quedat provat que el 14 de juliol, dia en què l'Ajuntament va recuperar l'ús dels terrenys de la carretera de Rubí -on s'ubicava la discoteca Drinkking- amb un desnonament que responia a un procés judicial pel qual el consistori, propietari dels terrenys, reclamava 4,5 milions d'euros a l'empresa que tenia la cessió de l'ús per l'impagament del cànon des del 2006, P.E.M va insultar i amenaçar Ingla a través d'Instagram.

La persona que s'encarrega de gestionar les xarxes d'Ingla va interceptar els missatges, així com trucades, i ho va traslladar a Ingla, que va considerar que el contingut dels missatges sobrepassaven la crítica pública.

Al judici ràpid que es va celebrar l'acusat va reconèixer l'autoria dels insults, però no de les amenaces ni de les trucades fetes des del seu mòbil, que va atribuir a un desconegut. A les proves documentals presentades pels Mossos d'Esquadra, però, hi quedava reflectida la conversa, la identitat de l'emissor, així com la coincidència física entre l'usuari d'Instagram autor dels missatges amb la de l'acusat. És per això que el jutge atribueix a P.E.M tots els missatges, insults, amenaces i trucades que va rebre l'alcaldessa, recull la sentència.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.