L'Ajuntament demana informació a FGC sobre l'avantprojecte del nou túnel ferroviari entre Sant Cugat i Barcelona

El nou túnel podria suposar un increment de freqüències i capacitat de transport de viatgers a la línia del Metro del Vallès


  • Comparteix:

L'estació d'FGC de Sant Cugat / Foto: Ajuntament (Twitter)

L'estació d'FGC de Sant Cugat / Foto: Ajuntament (Twitter)

El tinent d'alcaldia de Desenvolupament Urbà i Habitatge, Francesc Duch, ha enviat una carta al director general de FGC (Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya), Pere Calvet, sol·licitant informació sobre l'avantprojecte del nou túnel ferroviari que la Generalitat ha planejat construir entre Sant Cugat i Barcelona. En l'escrit, es demana rebre el document tècnic per poder-lo revisar internament i, posteriorment, poder fer les reunions de treball necessàries per millorar la proposta.

Per Duch, aquest projecte ha de tenir un gran impacte a Sant Cugat: "Suposarà soterrar part de les línies de FGC al centre i, a més, acostar-nos encara més ràpid amb Barcelona". "Estem molt interessats a conèixer la proposta, estudiar-la i sobretot incloure-hi les millores que facin falta per preservar els interessos de la ciutat", ha assegurat el tinent d'alcaldia.

Aquesta petició arriba després que l'alcaldessa, Mireia Ingla, enviés una carta al vicepresident de la Generalitat i conseller de Territori, Jordi Puigneró, per conèixer de primera mà aquesta proposta que suposaria incrementar de forma destacada les freqüències i la capacitat de transport de viatgers a la línia del Metro del Vallès.

El conseller va delegar aquesta qüestió al secretari general del departament, Ricard Font, que es va reunir amb Francesc Duch. Font va convidar l'Ajuntament a treballar amb FGC per analitzar l'estudi realitzat i, si fos el cas, proposar possibles millores al projecte.

Fa poc més d'un mes que Puigneró va posa sobre la taula la necessitat de soterrar, almenys parcialment, el pas de la Línia del Vallès d'FGC per Sant Cugat. Ho va fer en una entrevista a La Xarxa, apuntant que aquesta seria "l'última gran ciutat vallesana" que quedaria pendent, després d'haver-se efectuat els soterraments a Terrassa, Sabadell i Rubí.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.