Puigneró: 'De la Línia del Vallès dels FGC, a qui li toca el proper soterrament és a Sant Cugat'

El vicepresident de la Generalitat ha avançat que l'estudi informatiu del projecte del segon tunel dels FGC es posarà en marxa enguany


  • Comparteix:

Jordi Puigneró, en una imatge d'arxiu / Foto: ACN

Jordi Puigneró, en una imatge d'arxiu / Foto: ACN

El vicepresident de la Generalitat, el santcugatenc Jordi Puigneró, posa sobre la taula la necessitat de soterrar, almenys parcialment, el pas de la Línia del Vallès de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) per Sant Cugat. En una entrevista aquest divendres a la xarxa, el responsable de la conselleria de Polítiques Digitals i Territori ha apuntat que aquesta seria 'l'última gran ciutat vallesana' que quedaria pendent, després d'haver-se efectuat els soterraments a Terrassa, Sabadell i Rubí. Aquestes obres, però, hauran d'anar de la mà de la creació d'un nou túnel que connecti Barcelona amb la comarca. En aquest sentit, Puigneró ha avançat que l'estudi informatiu del projecte per a aquesta iniciativa s'engegarà enguany.

Per al vicepresident, que hi hagi un nou túnel és indispensable per donar resposta al creixement de la demanda que experimenta la Línia del Vallès dels FGC, que ja va "molt col·lapsada". Aquest estiu el govern té previst posar en funcionament els nous trens, amb què s'arribarà al topall de combois que pot assimilar la lia. "L'única manera d'ampliar i millorar el servei és amb un segon túnel", ha justificat Puigneró. Tot plegat seran uns treballs als quals també hi ha la previsió de lligar el soterrament de l'estació de Sant Cugat.

Una reivindicació des de l'Ajuntament

A principis del mes passat, l'alcaldessa, Mireia Ingla, també va posar sobre la taula la possiblitat del soterrament. Ho va fer adreçant una carta a Puigneró on apuntava la necessitat de fer créixer la capacitat del servei. Ingla, que veu el soterrament com una "gran oportunitat per canviar la fisonomia" del municipi, posava de manifest la predisposició de l'Ajuntament per conèixer "les passes administratives a seguir perquè [el projecte] sigui una realitat el 2030".


Jordi Puigneró

L'última gran ciutat vallesana que queda per soterrar és Sant Cugat. És evident que se soterrarà.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.