El ple dona llum verda a la contractació d'un préstec a llarg termini de 4,3 milions d'euros

El punt s'ha aprovat amb els vots a favor de Junts i de l'equip de govern


  • Comparteix:

El ple de l'Ajuntament, reunit aquest mes de juny / Foto: Ajuntament

El ple de l'Ajuntament, reunit aquest mes de juny / Foto: Ajuntament

El ple municipal ha aprovat el plec de clàusules per a la contractació d'un préstec a llarg termini de 4.326.257,32 €. El tinent d'alcaldia de Presidència, Hisenda, Serveis Urbans, Mobilitat, Seguretat i Transport, Pere Soler, ha detallat les diferents partides a què s'ha de destinar el préstec: Promusa, inversions a Can Monmany, dues transferències a l'Organisme Autònom Municipal Centre Cultural (OAMCC) pel Teatre-Auditori, les sales de cinema i biblioteques, i una transferència a l'EPEL Cugat.cat. Tot plegat ha comptat amb els vots a favor de l'equip de govern i de Junts, però Ciutadans i la regidora no adscrita, Munia Fernández-Jordán, hi han votat en contra.

ESCOLTA-HO

Per part de Ciutadans, Sergio Blázquez ha justificat la negativa dient que l'operació està vinculada al finançament de l'empresa pública d'habitatge. "Creiem que Promusa té associats uns costos molt alts, i finalment no respon de manera eficaç i eficient a l'objecte social pel qual va ser concebuda", ha afegit Blázquez.

Per la seva banda, Carles Brugarolas ha parlat en nom de Junts i ha parlat de Promusa com un instrument "essencial i imprescindible". "Aquest Ajuntament ha d'aprofitar les oportunitats que té per reforçar-lo al màxim i complir amb la funció que tothom compartim de dotar aquest municipi del màxim múscul per proveir habitatge de protecció oficial", ha assegurat. Així doncs, el regidor de Junts ha avançat abans de la votació que el seu grup hi votaria a favor perquè les inversions es puguin finançar, malgrat que no entén l'estratègia que el govern "adopta per desenvolupar les seves polítiques".






Pere Soler

És el compromís que va adquirir aquest govern amb PROMUSA, els 2 milions d'euros anuals. Després tenim inversions Can Monmany, per valor de 219.690,51 €, i després tenim dues transferències a l'Organisme Autònom Municipal Centre Cultural, i l'última tindíem una transferència a l'EPEL Cugat.cat per valor de 60.000 euros amb temàtica d'inversions.

Sergio Blázquez

Creiem que PROMUSA té associats uns costos molt alts, i finalment no respon de manera eficaç i eficient a l'objecte social pel qual va ser concebuda.

Carles Brugarolas

Nosaltres creiem que PROMUSA és instrument essencial i imprescindible. I que aquest Ajuntament ha d'aprofitar les oportunitats que té per reforçar-lo al màxim i complir amb la funció que tothom comparteix de dotar aquest municipi del màxim múscul per proveir habitatge de protecció oficial.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.