Junts vol establir un pla 'que espremi tot el potencial de Sant Cugat' davant les convocatòries dels fons Next Generation

El grup municipal també portarà una moció al ple de juny per condemnar el 'Catalangate'


  • Comparteix:

Part dels regidors de Junts per Sant Cugat a l'Ajuntament, en una imatge d'arxiu / Foto: Cugat Mèdia

Part dels regidors de Junts per Sant Cugat a l'Ajuntament, en una imatge d'arxiu / Foto: Cugat Mèdia

Un pla perquè Sant Cugat sigui competitiva en les convocatòries dels fons Next Generation, és una de les tres mocions que Junts per Sant Cugat presentarà al ple municipal del mes de juny, previst per dilluns vinent. Les altres dues són sobre la conversió dels entorns escolars en àrees de protecció de la salut dels infants, i sobre el 'Catalangate'. Les dues primeres s'han treballat perquè siguin mocions institucionals, i mentre que la tercera, des de Junts esperen que ERC-MES i la CUP-PC s'hi adhereixin per condemnar el cas d'espionatge a 65 persones vinculades a l'independentisme català.

Junts per Sant Cugat ha anunciat que presentarà una moció per l'elaboració d'un pla perquè Sant Cugat sigui competitiva a l'hora de presentar-se a les convocatòries dels fons de recuperació Next Generation EU. D'aquesta manera s'espera que la ciutat "espremi tot el seu potencial" davant aquestes crides. "La Unió Europea posa 150.000 milions d'Euros a l'estat espanyol i aquest els distribueix entre diferents àmbits també d'administració. Com a administració local ens toca poder generar propostes per captar fons i que aquest arribin a la ciutadania dinamitzant la recuperació post covid", ha comentat Albert Salarich, regidor de Junts. Segons Salarich, aquesta moció va tenir bona acollida per part de la comissió informativa i, per tant, els agradaria que esdevingués institucional.

CONSULTA AQUÍ LA MOCIÓ SOBRE ELS FONS EUROPEUS NEXT GENERATION

Mitjançant una altra moció, el grup municipal també insta l'Ajuntament a prendre mesures perquè els entorns escolars siguin àrees de protecció de la salut de la infància. És per això que la moció proposa l'adopció de diferents acords en els àmbits d'instal·lacions, entorns i accessos a les escoles, planificació urbanística i zonificació escolar. Concretament, la moció parla d'afegir arbrat i plantes que proporcionin ombra i frescor als patis escolars; eliminar l'aparcament i restringir el trànsit de vehicles als carrers de l'entorn, i millorar el transport públic urbà, entre altres propostes. Sobre això, la regidora de Junts Sandra Casat ha manifestat que "és important reconvertir els entorns escolars per diversos motius; uns de més evidents i d'altres més ocults i subtils que afecten el desenvolupament dels infants".

CONSULTA AQUÍ LA MOCIÓ SOBRE ELS ENTORNS ESCOLARS

Finalment, Junts per Sant Cugat s'ha volgut unir a la moció presentada pel Consell per la República (CxR) per condemnar el cas d'espionatge a 65 independentistes amb el programa Pegasus israelià, conegut com a 'Catalangate'. Núria Fernández ha estat la regidora de Junts encarregada d'explicar aquesta moció, assegurant que "el 'Catalangate' constitueix un precedent molt greu per la democràcia a Europa i, per aquest motiu, no poden quedar impunes". "L'ús d'eines de ciberespionatge per extreure informació privada de persones i moviments socials i polítics, a part de ser un delicte, vulnera drets fonamentals bàsics", ha dit Fernández. Tan Junts com el Consell per la República local confien que ERC i la CUP votin a favor d'aquesta moció.

CONSULTA AQUÍ LA MOCIÓ SOBRE EL 'CATALANGATE'






Albert Salarich

Del que es tracta és de poder establir propostes. Sant Cugat és molt potent i té un ecosistema molt potent de coneixement, empresa i social, com per poder elaborar propostes en cadascun dels eixos que la UE es marca.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.