Junts per Sant Cugat i de vuit municipis més presentaran una moció per protegir el Parc Natural de Collserola

Pretenen garantir la màxima protecció i conservació dels espais naturals


  • Comparteix:

Junts per Catalunya ha presentat l'estratègia per a la protecció del Parc de Collserola en roda de premsa / Foto: Cugat Mèdia

Junts per Catalunya ha presentat l'estratègia per a la protecció del Parc de Collserola en roda de premsa / Foto: Cugat Mèdia

Junts per Catalunya ha presentat l'estratègia per a la protecció del Parc Natural de Collserola. Ho farà a través d'una moció conjunta que presentaran els grups municipals de Junts de nou poblacions diferents, entre els quals Sant Cugat i Barcelona. Una de les propostes és trencar amb la continuïtat de boscos i intentar recuperar l'activitat agrícola i ramadera per evitar que hi hagi incendis.

Aquests dilluns, un representant de Junts per Catalunya de Sant Cugat, Barcelona, El Papiol, Molins de Rei, Sant Feliu de Llobregat, Sant Just Desvern, Esplugues de Llobregat, Montcada i Reixac i Cerdanyola del Vallès han explicat el contingut de la moció en un acte prop del Pi d'en Xandri.

L'estratègia aprovada per Junts inclou un model basat en dos eixos fonamentals, d'una banda, la preservació de la biodiversitat i, d'altra, la potenciació dels serveis ecosistèmics en el marc d'una gestió dinàmica i adaptativa. Cal buscar un "escenari millor per la serra de Barcelona" perquè a causa de la "pèrdua d'activitat agrícola i ramadera s'ha creat un continu boscós i sotaboscs que poden propagar un futur incendi", ha detallat Carmela Fortuny, portaveu del grup de Junts a Sant Cugat.

Per la seva banda, Elsa Artadi, presidenta de Junts a Barcelona, ha afirmat que la serra de Collserola és "el pulmó verd de l'àrea metropolitana de Barcelona". Per tant, "aquesta acció és molt important no només pel que implica per la mateixa serra de Collserola sinó també per reivindicar la importància nuclear que té la serra per la ciutat de Barcelona". I ha afegit que "també és important per liderar des de la capital aquesta estratègia cabdal per la regió metropolitana i pel país".

El pla té com a eix vertebrador i transversal una estratègia ecològica on es recullen cinc punts principals. En primer lloc, l'estratègia pretén trencar amb la continuïtat de boscos i intentar recuperar l'activitat agrícola i ramadera per evitar que hi hagi incendis. Tanmateix, busquen promoure la col·laboració publicoprivada amb agents forestals per lluitar contra els incendis que es poden produir. A més, volen facilitar la instal·lació d'un centre logístic de biomassa. També es basen en l'aclarida d'arbres en espais públics i parcel·les privades per evitar el risc d'incendi. I finalment, tenen l'objectiu d'informar i formar als veïns del Parc de Collserola perquè sàpiguen actuar davant un possible incendi.








Carmela Fortuny

Ens unim junts i sortim junts perquè tenim una prioritat i una urgència que és la protecció del parc natural de Collserola. Com sabeu, és el pulmó verd del conjunt de pobles i ciutats que formen la gran metròpoli barcelonina, que és l'àrea metropolitana de Barcelona.

Elsa Artadi

Crec que és molt important aquesta acció, no només pel que implica per la mateixa serra de Collserola sinó també per reivindicar la importància nuclear que té la serra de Collserola per la ciutat de Barcelona.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.