Marco Simarro: 'Estem pensant a crear una assemblea ciutadana'

El regidor de Joventut, Participació i Barris repassa a Cugat Mèdia l'estat de salut de la participació a la ciutat


Temes relacionats

En marxa un nou pla d'impuls per generar més participació veïnal i potenciar el sentiment de pertinença als barris ( 2/mar/22)

Sant Cugat ja té les claus de la masia de Torre Negra (15/gen/22)

Sant Cugat encara l'últim àmbit a urbanitzar de la ciutat de la mà de la ciutadania ( 5/oct/21)


  • Comparteix:

L'equip de govern estudia la creació d'una assemblea ciutadana. Segons ha avançat el regidor de Participació, Marco Simarro, en una entrevista a Cugat Mèdia, aquest nou òrgan que plantegen s'està treballant amb el Consell de Ciutat i busca ser un espai obert a la ciutadania, també a títol individual, per tractar i debatre temes d'interès del municipi amb una periodicitat d'una o dues vegades l'any. Es tracta d'una fórmula per obrir la participació a 'nous perfils'. De fet, Simarro considera que la ciutat ha guanyat en participació des de l'arribada del nou govern i que això també s'ha fet notar en els consells de barri, uns espais que l'Ajuntament vol fomentar i donar a conèixer a través del Pla d'Impuls als barris.



Aquest pla busca que els veïns coneguin el seu consell de barri i que serveixin de dinamitzadors. Per això ha activat nous canals de comunicació i ha reforçat el suport tècnic municipal.

Es tracta de fomentar la participació i els mateixos barris. En aquest sentit, Simarro reconeix que davant el dèficit d'inversions que pateixen alguns barris, no es pot actuar de cop arreu. És per això que es busca implicar la ciutadania en la presa de decisions.

També es vol incorporar la veu ciutadana en el futur barri a desenvolupar de Ca n'Ametller per marcar la incidència pública i en el futur ús de la masia de Torre Negra, tot i que encara no hi ha un calendari establert.

Tot i la millora en aspectes de participació i d'inversions als barris, Simarro admet que queda feina per fer. És per això que no descarta repetir en les llistes electorals de la CUP, una decisió que s'ha plantejat però que deixa en mans de l'assemblea del partit. De fet, i segons marca el partit, l'actual portaveu Núria Gibert haurà superat els dos mandats màxims i la regidora Lourdes Llorente n'haurà ostentat càrrec durant sis anys.


Marco Simarro

Estem plantejant una assemblea ciutadana, que hauria de ser un espai el màxim obert. Amb trobades un o dos cops l'any. On es puguin plantejar temes des de la ciutadania o posar a debat temes des de l'Ajuntament.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.