Sant Cugat serà el punt de sortida de la 'ruta lila' d'ERC

La "ruta lila" és una campanya feminista dels republicans que recorrerà el país en furgoneta


  • Comparteix:

Un moment de la presentació d'aquest dimarts / Foto: ACN

Un moment de la presentació d'aquest dimarts / Foto: ACN

Sant Cugat serà el 5 de març la casella de sortida de la 'ruta lila', la nova campanya feminista amb què ERC recorrerà Catalunya en furgoneta per explicar 'd'una manera innovadora i amb contingut didàctic' què és la bretxa salarial. Tot plegat ho han presentat aquest dimarts a la seu del partit la secretària general adjunta, Marta Vilalta, la copresidenta de l'Assemblea de Dones, l'exconsellera Dolors Bassa, i la vicesecretària General de Feminismes, Raquel Sans. Es tracta d'una iniciativa que arriba amb motiu del 8-M i que vol 'traduir per al públic general l'existència d'aquesta desigualtat salarial'.

Sans ha defensat els "actes de carrer" de la campanya perquè "a vegades els estudis sobre la bretxa salarial costen d'entendre". Bassa ha exposat que l'objectiu principal és explicar les causes de la diferència salarial de manera "dinàmica i àgil" a diferents poblacions. ERC defensa la campanya perquè si la ciutadania "no és conscient que es produeixen aquestes desigualtats, no treballarà per solucionar-les". La campanya comptarà amb dones que són "referents en l'àmbit del feminisme" però que no formen part del partit perquè, segons ha dit Sans, "és interessant escoltar altres veus".

Per trencar amb els actes polítics tradicionals, la campanya inclourà un concurs a la plataforma Kahoot perquè la gent hi participi i comprovi si coneix sobre el feminisme i sobre la història de les dones. La furgoneta, dissenyada per la il·lustradora Tres Voltes Rebel, recorrerà una vintena de poblacions catalanes.

Vilalta ha reivindicat la transformació feminista del Govern amb mesures que ja estan en marxa com la gratuïtat de l'educació dels 0 als 2 anys "per a facilitar la conciliació" i el "canguratge gratuït". La secretària general adjunta ha assegurat que el Govern "està aixecant la bandera lila" i que ERC "no entén la república catalana si no és també una república feminista".



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.