Junts votarà en contra dels pressupostos del 2022 perquè els consideren 'ineficients' i 'poc transparents'

La "manca de planificació" i "previsió" per part del govern local són els principals motius per al no de Junts


  • Comparteix:

Imatge de la portaveu de Junts per Sant Cugat, Carmela Fortuny / Foto: Cugat Mèdia

Imatge de la portaveu de Junts per Sant Cugat, Carmela Fortuny / Foto: Cugat Mèdia

El grup municipal de Junts per Sant Cugat votarà en contra de l'aprovació inicial dels pressupostos d'enguany, presentats per l'equip de govern. La 'manca de previsió i planificació' per part de l'executiu local han estat les principals raons per rebutjar aquesta proposta inicial. És més, en roda de premsa, el regidor de Junts Carles Brugarolas ha explicat que si poguessin, farien una esmena a la totalitat. Brugarolas ha qualificat d''irresponsabilitat' generar més despesa sense augmentar els ingressos i ha qüestionat el fet d'utilitzar el romanent públic per cobrir les despeses ordinàries.

La portaveu de Junts, Carmela Fortuny, ha iniciat la roda de premsa afirmant que l'executiu "torna a anar tard" amb els pressupostos. Fortuny ha recordat que, amb els temps de tramitacions necessaris, Sant Cugat no tindrà pressupostos fins al mes d'abril.

En referència a l'ús del romanent de l'Ajuntament, des de Junts critiquen que el govern local pretengui cobrir "la manca d'ingressos" fent ús d'aquest fons. Brugarolas ha posat en dubte la viabilitat d'aquesta acció, avisant que si el Ministeri d'Hisenda aixeca la suspensió de la Llei d'estabilitat pressupostària, les despeses corrents no es podran finançar amb romanent i, per tant, el govern local "tindrà un problema majúscul".

Des de Junts han mostrat preocupació pel gran nombre de partides pressupostàries necessàries que, segons el grup municipal, estan "infradotades". Partides com els ajuts per la pobresa energètica, que baixen dels 120.000 euros als 50.000, o els ajuts de lloguer, que passen dels 200.000 euros als 155.000. Brugarolas creu, a més, que aquest pressupost "és extraordinàriament deficitari en termes de transparència".




Carmela Fortuny

En el sentit que tornem a anar tard, ja és un nou exercici en què anem tard, ja som al mes de febrer i encara no tenim Pressupost. Amb totes les tramitacions posteriors, a partir del dia d'avui, previsiblement, no tindrem Pressupost fins al mes d'abril.

Carles Brugarolas

Per tant, és molt preocupant, perquè resulta que si el Ministeri d'Hisenda, cosa que tard o d'hora passarà, aixeca la suspensió de la Llei d'estabilitat pressupostària i, per tant, aquestes despeses corrents ja no es podran finançar amb romanent, aquest govern tindrà un problema majúscul.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.