L'Ajuntament reclama tenir un paper protagonista en el repartiment dels fons europeus Next Generation

El ple també demana que les petites i mitjanes empreses en siguin les principals beneficiàries, però la CUP se'n desmarca


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu del ple / Foto: Cugat Mèdia

Imatge d'arxiu del ple / Foto: Cugat Mèdia

L'Ajuntament demana a l'Estat que els municipis com Sant Cugat puguin tenir un paper 'rellevant' en el repartiment dels fons europeus Next Generation, que es va aprovar definitivament el 16 de desembre passat. En una declaració de la junta de portaveus (amb suport de tots els grups municipals, excepte la CUP-PC), el ple reclama que les pimes -petites i mitjanes empreses- puguin rebre gran part d'aquest fons, ja que són les que han patit més els efectes econòmics de la pandèmia de Covid-19.

ESCOLTA-HO

CONSULTA AQUÍ LA DECLARACIÓ

"Els fons Next Generation (NGEU) representen una oportunitat única i històrica pel nostre país, només comparable als Fons de Cohesió desplegats a finals dels anys vuitanta i primers noranta arran de l’entrada a la llavors Comunitat Europea", afirma el text de la junta de portaveus.

La CUP-PC es desmarca
No tots els grups municipals estan a favor d'aquesta declaració de la junta de portaveus. La CUP-PC, en un comunicat, es posiciona en contra, ja que considera que els fons europeus "han d'anar principalment a enfortir el sector públic i a generar ocupació, partint d'una transformació que tingui en compte les cures i el sector sanitari". El grup municipal creu que els fons han de potenciar "un nou model econòmic en què les comunitats, els territoris i les economies tinguin un equilibri que permeti el desenvolupament i la sostenibilitat de manera redistributiva". De fet, critiquen el model actual "en què les grans empreses multinacionals es repartiran gran part del pastís econòmic".



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.