L'Ajuntament ja pot comprar la masia de Torre Negra

El traspàs de la propietat i l'entrega de claus es farà el pròxim 31 de desembre


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu de la masia de la Torre Negra / Foto: Cugat Mèdia

Imatge d'arxiu de la masia de la Torre Negra / Foto: Cugat Mèdia

Ja està tot a punt per poder comprar la masia i la finca de Torre Negra. El ple municipal ha donat aquest dijous el vistiplau final a tots els tràmits per autoritzar la compra, que es formalitzarà davant de notari el 31 de desembre. És a dir, l'Ajuntament passarà a tenir la propietat per 2,8 milions d'euros i es farà l'entrega de claus. Es tracta de més de 88 hectàrees formades per dues finques registrals -10 finques cadastrals- on s'inclou la masia.

ESCOLTA-HO


CONSULTA AQUÍ LA DOCUMENTACIÓ

Un any després de l'anunci, l'Ajuntament ja ha completat tots els tràmits. L'últim, l'aprovació per part del ple de l'adquisició, que s'ha assolit amb el suport de tots els grups municipals, tret de Ciutadans que s'hi ha abstingut.

També s'ha donat compte del recurs de reposició presentat per Josel -Núñez i Navarro- contra aquesta compra, que no s'ha admès.

"És un dia molt important", ha afirmat el tinent d'alcaldia de Desenvolupament Urbà, Francesc Duch, qui ha celebrat que per fi es pugui fer efectiva la compra de Torre Negra. En aquest sentit, Duch ha recordat que "és un dels edificis més importants de la ciutat, juntament amb el Monestir i el Celler". Ara, els tres seran municipals.

De moment, l'Ajuntament no ha concretat l'ús que tindrà la finca, ni el cost dels treballs que caldrà fer-hi. El que sí que ha especificat és que la intenció és que sigui un equipament obert a la ciutadania.

"És un símbol de la voluntat d'un poble des de fa gairebé 28 anys de preservar aquesta part de Collserola". Així ha definit Duch la masia de Torre Negra, que, ha dit, "serà un equipament al servei de la ciutadania".

Una visió compartida per la portaveu de Junts per Sant Cugat, Carmela Fortuny, que ha destacat que "és un actiu de la ciutat" i "un patrimoni que ara serà per a la ciutat". Tot i així, Fortuny ha recordat que "comprar Torre Negra no vol dir salvar Torre Negra", i ha reclamat mantenir la lluita i la defensa conjunta. Fortuny també ha qüestionat la compra sense fraccionar, fet que permetria inversions en altres equipaments.

En aquest sentit, el tinent d'alcaldia de Desenvolupament Urbà ha explicat que el procés judicial segueix i que totes les sentències són a favor de l'administració, fet que els fa estar tranquils. També ha assegurat que la compra de la masia no afecta la resta de projectes d'equipaments previstos.

De fet, l'alcaldessa, Mireia Ingla ha concretat que el pagament de cop per l'adquisició és una de les condicions de la propietat per a la venda. En definitiva, s'ha felicitat Ingla, acabar l'any amb aquesta compra és "una excel·lent notícia".




Francesc Duch

No hem de perdre de vista que la Torre Negra és un símbol de la voluntat d'un poble des de fa gairebé 28 anys de preservar aquesta part de Collserola.

Carmela Fortuny

Comprar Torre Negra no vol dir salvar Torre Negra. Estic convençuda que continuarem amb la lluita i amb la defensa de manera conjunta.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.