Junts per Sant Cugat presenta una moció per implicar la infància en les decisions municipals

El grup municipal portarà una altra moció per lluitar contra la repressió de l'Estat espanyol a Catalunya


  • Comparteix:

Imatge d'un grup d'infants a un taller / Foto: Ajuntament de Sant Cugat

Imatge d'un grup d'infants a un taller / Foto: Ajuntament de Sant Cugat

Junts per Sant Cugat ha presentat, aquest dimarts en roda de premsa, les dues mocions que el grup municipal portarà al ple de novembre. D'una banda, una proposta per celebrar el Dia Universal de la Infància, el 20 de novembre. De l'altra, un text per acabar amb 'la repressió de l'Estat espanyol a Catalunya'.

La regidora de Junts Sandra Casat ha recordat que Sant Cugat té un 20% de la població formada per infants, motiu pel qual, ha dit, haurien de tenir un paper més actiu en la presa de decisions del municipi. Així, a la moció que es presentarà el pròxim dilluns, Junts reclama incloure el Consell dels Infants i el Consell de Joves, de forma activa, en el procés participatiu sobre el disseny del nou barri de Ca n'Ametller, així com treballar amb els infants i joves un programa de propostes sobre el dret al medi ambient i, finalment, instar el departament de Salut a incrementar els serveis relacionats amb la Salut Mental d'infants i joves.

Per la seva banda, el regidor Carles Brugarolas ha lamentat que "des de fa molts anys, la voluntat expressada democràticament a Catalunya no troba reflex amb la realitat" i ha presentat els diferents acords que inclou la moció que carrega contra "la repressió" de l'Estat espanyol contra Catalunya. Entre ells, destaquen els acords per tal que l'Ajuntament promogui la defensa del dret a l'autodeterminació del país, pel suport de la institució local a les persones represaliades a conseqüència dels fets de l'U d'Octubre, a declarar persones non grates al municipi Pablo Llarena i Esperanza García Moreno i emprendre les accions necessàries contra les institucions que protagonitzen l'exercici de la repressió estatal.

Finalment, Brugarolas ha volgut deixar clar que des del seu partit busquen "l'acord i el consens de tots els partits polítics independentistes" per tirar endavant aquesta moció.




Sandra Casat

Estan inclosos en el Consell de Ciutat, com a representació, però estaria bé que no fos un òrgan només consultiu, sinó que també pogués participar a la presa de decisions.

Carles Brugarolas

La constatació és que les institucions de l'Estat s'han mobilitzat a favor de reprimir la voluntat democràtica del nostre país, de Catalunya.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.