Un espai més ampli i obert: proposta de l'Ajuntament per reformular el correcà de Mira-sol

El consell de barri de Mira-sol ha recuperat la presencialitat i, també, les queixes per les pantalles acústiques i la torre d'alta tensió


  • Comparteix:

El consell de barri de Mira-sol, al casal del districte / Foto: Cugat Mèdia

El consell de barri de Mira-sol, al casal del districte / Foto: Cugat Mèdia

L'Ajuntament ja té preparada una nova proposta per mitigar el malestar del veïnat dels carrers d'Osca i Saragossa, a Mira-sol, arran de la instal·lació d'un correcà a la zona. El govern local presentarà als habitants d'aquesta zona una proposta que eixampla la zona delimitada perquè sigui 'més àmplia i oberta'. Es tracta d'una iniciativa, ha explicat el regidor de Participació i Barris, Marco Simarro, durant el consell de barri de Mira-sol, que s'ha treballat després de parlar amb el veïnat i els usuaris d'aquest espai de socialització de gossos. Així, l'Ajuntament pretén traslladar el model de passeig lliure que ja s'aplica en una zona del parc del Turó de Can Mates.

La sessió de l'òrgan participatiu mirasolenc ha recuperat aquest dimarts la presencialitat; des de la pandèmia que els membres i veïns no es veien les cares en aquest espai que es reuneix al Casal del districte. A part de la presencialitat, també han tornat les reivindicacions habituals del barri, com la reclamació de la instal·lació de pantalles acústiques al pas de l'AP-7 i la B-30 per Mas Gener i la reivindicació de la retirada de la torre d'alta tensió en aquest mateix barri. Des del públic, els veïns Josep Martí i Frederic López han criticat el govern municipal, ja que consideren que no està actuant per posar el fil a l'agulla d'aquestes situacions. La presidenta del consell de barri, la regidora Pilar Gorina, ha recordat que els pressupostos generals de l'Estat ja recullen el projecte per instal·lar les pantalles. Pel que fa a la torre, ha posat sobre la taula la complexitat de retirar-la, que va més enllà de la partida pressupostària que requereixi.

Encara a Mas Gener, el veïnat s'ha queixat que hi ha vehicles que aparquen a la vorera. S'ha donat el cas que el cap de la Policia Local, Joaquim Martín, també ha assistit a la reunió. Ha explicat que aquesta setmana el cos de seguretat està avisant els vehicles que estacionen de manera indeguda i que, a partir de la setmana vinent, es procedirà a denunciar aquells que incompleixin la normativa.

Obres a l'institut-escola Catalunya

L'institut-escola Catalunya seguirà d'obres l'any vinent. Els treballs que haurien d'haver acabat aquest estiu encara no han finalitzat i s'hauran d'enllestir durant el curs, ha explicat Gorina, regidora d'Educació. Per donar espais de suport, els alumnes del centre disposen de dues aules al Casal i, de cara a l'any vinent, encara amb obres, hi ha la possiblitat que alguns grups de pati s'hagin de desplaçar a aquest equipament.

Mobilitat

A banda, al consell de barri s'ha donat compte que al gener començaran les obres dels carrils bici entre les escoles Catalunya i Turó de Can Mates. Són uns projectes procedents de la lliure disposició de 2017, pressupostats en 113.000 euros. Així, hi haurà tres nous itineraris: un de Can Cabassa a l'escola Catalunya i dos més des de l'escola Turó de Can Mates a l'estació de FGC de Mira-sol i fins al Casal i el camp de futbol. A banda, la regidora Gorina ha recordat que les obres de l'hipòdrom estan ja enllestides i que s'inauguraran aquest divendres. Preguntada pel veïnat, també ha explicat que l'objectiu del govern es seguir pacificant aquesta zona de Sant Cugat, en el tram que va cap a Rubí.


Marco Simarro

Estem treballant que la zona sigui més àmplia i oberta, amb una normativa que regula el passeig i la socialització dels gossos.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.