L'Ajuntament prorroga les ordenances fiscals per al 2022

Només s'incorporen, de moment, alguns aclariments i modificacions en el redactat de l'ordenança de l'IBI


  • Comparteix:

Imatge del ple municipal d'octubre / Foto: Cugat Mèdia

Imatge del ple municipal d'octubre / Foto: Cugat Mèdia

L'Ajuntament ha decidit prorrogar les ordenances fiscals del 2021 per a l'any vinent. Així, manté la congelació dels impostos i tributs i consolida els canvis en la bonificació de l'IBI per a famílies nombroses i reduccions impositives per a obres relacionades amb l'eficiència energètica. Això sí, incorpora alguns canvis en la redacció de l'ordenança de l'IBI per simplificar la interpretació d'alguns punts. Unes modificacions que s'han aprovat provisionalment en el ple d'aquest dilluns amb els vots de l'equip de govern, l'abstenció de Ciutadans i el vot contrari de Junts per Sant Cugat.

ESCOLTA-HO

El tinent d'alcaldia de Presidència, Hisenda, Serveis Urbans, Mobilitat i Seguretat, Pere Soler, ha explicat que els canvis afecten principalment en el redactat de tres punts de l'ordenança de l'IBI:

  • S'incorporen o es fan petits canvis per adequar la redacció de l'ordenança de l'IBI a la gestió delegada a l'Organisme de recaptació i gestió tributària de la Diputació de Barcelona.

  • També es millora el redactat de dues bonificacions:

  • - Sobre la bonificació en l'IBI per a famílies nombroses, indicar que l'objecte tributari d'aplicació de la bonificació és l'habitatge on consti empadronada la unitat familiar del títol de família nombrosa
    - Sobre la bonificació en l'IBI per a Instal·lacions per aprofitament energètic, se simplifica i millora la redacció i els casos objecte de bonificació per evitar interpretacions errònies.
  • S'incorpora la reproducció dels requisits de les bonificacions fiscals per a instal·lacions de sistemes d'energia solar de com a mínim, els últims quatre anys, per donar cobertura als expedients presentats abans d'aquesta modificació, que es troben en tramitació i no resolts encara o en fase diferida d'aplicació dels seus efectes, tal com s'ha arribat a acordar amb la Diputació de Barcelona. Un acord que va permetre desbloquejar més de 400 expedients que estaven pendents de resolució, dels quals, segons ha xifrat Soler, en queden una vuitantena.


  • Debat sobre les ordenances fiscals.
    La proposta de l'equip de govern no ha agradat als grups de l'oposició. El regidor de Ciutadans Sergio Blázquez ha avançat que s'han abstingut perquè presentaran al·legacions per proposar rebaixes fiscals tant a l'ordenança de l'IBI -que és la modificada- com a les altres, tot i ser conscient que segurament es desestimaran perquè tècnicament només es poden presentar al·legacions als punts modificats. "Lamentem que vulguin modificar molt poques coses", ha dit Blázquez, qui ha qualificat la proposta de l'equip de govern de "continuista, quan no és necessari" i "de poc calat".

    Per la seva banda, el regidor de Junts Carles Brugarolas ha lamentat la manca de previsió de l'equip de govern i la seva gestió, de la qual ha dit, les previsions econòmiques fan pensar que generarà "un forat enorme". "Van tard com sempre i no hi ha cap modificació de les ordenances fiscals", ha lamentat, així com de la falta d'informació.

    Com a resposta, Soler ha animat els grups municipals a presentar propostes a les ordenances durant tot l'any i s'ha mostrat confiant a què en cas de rebaixa dels ingressos per als consistoris, el govern espanyol els ajudarà. "Confio en el govern de l'Estat i en la Generalitat que ajudaran els ens locals a tirar endavant si hi ha una rebaixa dels ingressos", ha dit Soler, qui ha assegurat que els ingressos del 2021 han estat superiors als previstos inicialment en la gran majoria d'apartats.






    Sergio Blázquez

    Lamentem que vulguin modificar poques coses. De manera global, és continuista sense tenir motius i de poc calat.

    Carles Brugarolas

    La realitat és que van tard com sempre. No hi ha modificacions de les ordenances fiscals aquest any, res, res de res.

    Pere Soler

    Confio en el govern de l'Estat i en el govern de la Generalitat que ajudaran els ens locals a tirar endavant si hi ha una rebaixa dels ingressos. Els ingressos que s'havien previst per al 2021 en la majoria dels apartats està per sobre de les perspectives.



    • Comparteix:

    OPINA

    Identifica't per comentar aquesta notícia.

    Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

    Avís important

    Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

    Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

    No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

    Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.