La CUP-PC carrega contra l'organització de la Festa Major de Valldoreix per part de l'EMD

La formació anticapitalista no assistirà al pregó de la festa grossa de la vila


  • Comparteix:

Ferran Margineda, vocal de la CUP-PC a la junta de veïns de Valldoreix / Foto: EMD Valldoreix

Ferran Margineda, vocal de la CUP-PC a la junta de veïns de Valldoreix / Foto: EMD Valldoreix

La CUP-PC lamenta que el govern de l'EMD de Valldoreix no els ha traspassat cap informació sobre la festa major de la vila, ni sobre el contingut de la programació ni sobre la tria del pregoner, el Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya. També es queixen que desconeixien que el llibret de la gresca es presentaria aquest dimarts. Per aquest motiu, la formació anticapitalista ha anunciat que 'en correspondència' no assistirà 'de forma oficial' al pregó, que tindrà lloc divendres de la setmana que ve.

El grup municipal carrega així contra l'organització de la Festa Major valldoreixenca per part de l'EMD, ja que considera que "respon a un model on l'administració i no pas la ciutadania pren les regnes", fet que considera "molt allunyat del que ha de ser una festa popular". En aquest sentit, els anticapitalistes assenyalen "l'absència de cap comissió de festes, que hauria d'estar encabida dins del Consell de la Vila". Aquest és un òrgan participatiu de valldoreix pendent de convocatòria i que els cupaires consideren que està "censurat per part del govern de Junts".

La inclusió de la missa dins del programa de la festa grossa també és objecte de crítica per part de la CUP-PC, que creu que "perpetua el model caduc on govern i esgésia tenien la potestat de decidir el calendari festiu vinculant un suposat dia a un suposat patró".




Ferran Margineda

Farem la presentació de qui serà la pregonera de la Festa Major, el programa ja està enviat, els vocals de l'oposició se n'assabentaran per la bústia o per la premsa i ja està. És una falta de cortesia institucional molt gran.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.