Les persones en situació administrativa irregular també podran accedir al fons social d'habitatge de Sant Cugat

El ple ha aprovat per unanimitat un nou reglament específic per a l'adjudicació de pisos socials a persones i famílies en risc


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu d'una promoció d'habitatge protegit a Sant Cugat / Foto: Localpres

Imatge d'arxiu d'una promoció d'habitatge protegit a Sant Cugat / Foto: Localpres

Sant Cugat disposarà d'un reglament específic per a l'adjudicació de pisos socials a persones i famílies en risc de perdre d'habitatge. Una de les grans novetats de la mesura, que ha rebut l'aprovació inicial al ple d'aquest dilluns, és que les persones en situació administrativa irregular també podran acollir-se. De fet, qualsevol persona, encara que no estigui en seguiment dels serveis socials, podrà presentar la sol·licitud a l'Ajuntament, que farà la valoració pertinent a través d'una mesa d'emergències. El nou reglament, amb previsió que es validi definitivament al setembre o l'octubre, tindrà en compte especialment situacions de violència masclista, així com la igualtat de tracte i no discriminació.

ESCOLTA-HO

El fons social d'habitatge, ha explicat en roda de premsa la tinenta d'alcaldia de Drets Socials i Igualtat, Núria Gibert, "és l'últim recurs" que té l'administració local en cas de pèrdues d'habitatge. Apunta que la posada en marxa d'aquest reglament, que agilitzarà els tràmits i ofereix una mirada més àmplia que "abraça més situacions i casuístiques", suposa una novetat no només per a Sant Cugat, sinó també per al país.

Gibert ha assegurat que actualment l'Ajuntament no té llista d'espera per oferir aquests pisos. En tot cas, amb el nou reglament, creu que es produirà un increment de la demanda per a la qual "estem preparades". De fet, recentment, després que s'hagi acordat des de l'empresa pública d'habitatge, Promusa, Sant Cugat ha passat de reservar a aquest efecte un 15% del parc d'habitatge públic a guardar-ne un 25%, percentatge que es tradueix en 79 pisos.

Una vegada efectuada l'aprovació inicial, amb el suport unànime del plenari, el reglament passa a exposició pública i la intenció de l'executiu local és fer l'aprovació definitiva, a tot estirar, a l'octubre.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.