L'AMB gestionarā les cāmeres i les dades de la Zona de Baixes Emissions de Sant Cugat

La capacitat sancionadora la mantindrā l'Ajuntament a través de la Diputaciķ de Barcelona


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu d'una senyal sobre la ZBE de Sant Cugat / Foto: Cugat Mčdia

Imatge d'arxiu d'una senyal sobre la ZBE de Sant Cugat / Foto: Cugat Mčdia

L'Ajuntament i l'Ārea Metropolitana de Barcelona (AMB) han signat l'acord amb el qual l'administraciķ supramunicipal es farā cārrec de la gestiķ telemātica de les cāmeres i del tractament de dades de la Zona de Baixes Emissions (ZBE) de Sant Cugat. Amb aquesta cessiķ de competčncies de quatre anys, que suposa una despesa municipal de 95.057 euros, l'AMB es farā cārrec de facilitar les gestions per donar d'alta i de baixa els vehicles, així com solˇlicitar excepcions, i d'oferir assessorament als usuaris, tant telemātic com presencial. L'Ajuntament, per la seva banda, haurā de prestar cooperaciķ i assistčncia activa, facilitant tota la informaciķ, documentaciķ i ajuda material que requereixin els tčcnics metropolitans. La gestiķ de sancions sí que anirā a cārrec de l'Ajuntament, que les tramitarā, com és habitual, a través de la Diputaciķ de Barcelona.

ESCOLTA-HO

El ple municipal ha donat llum verda a aquest nou conveni amb vots a favor de Junts per Sant Cugat, ERC-MES, PSC i CUP-PC. Ciutadans ha votat en contra perquč entén que l'acord "només persegueix un afany recaptatori". El portaveu taronja, Aldo Ciprian, considera que Sant Cugat fa "una inversiķ de milers d'euros per perseguir i penalitzar la gent que no tingui mitjans per canviar de vehicle". Ciprian, a més, creu que el fet que les cāmeres estiguin telegestionades per l'AMB esvaeix la possibilitat que s'utilitzin per al control de la seguretat.

El regidor de Mobilitat, José Gallardo, ha posat en valor "l'aposta pedagōgica" que es fa amb la ZBE en benefici de la qualitat de l'aire. "Som una de les primeres ciutats de l'ārea metropolitana que apostem per aquest canvi", ha defensat Gallardo davant del portaveu de Cs.

Des de Junts ha intervingut el regidor Eloi Rovira, que malgrat donar suport a l'acord, el qual celebra, ha lamentat la manca d'"alternatives" en clau de mobilitat. Gallardo ha recordat l'existčncia de les estacions de FGC a la ciutat, així com el creixement de la xarxa ciclable i les millores previstes en el transport públic urbā.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opiniķ expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o ilˇlegal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancelˇlar el dret de publicaciķ als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.