Puig rebutja les peticions de dimissió de l'oposició: 'No tenen cap fonament'

Puig considera que els grups d'esquerres l'ataquen per "dissimular altres problemes que es pateixen" a Sant Cugat


  • Comparteix:

Susana Herrada, Josep Puig, Bernat Gisbert i Elena Degollada, a la sala de plens de la Casa de la Vila de Valldoreix / Foto: Cugat Mèdia

Susana Herrada, Josep Puig, Bernat Gisbert i Elena Degollada, a la sala de plens de la Casa de la Vila de Valldoreix / Foto: Cugat Mèdia

'L'única manera que tenen de fer-me fora és amb un jutge, amb una causa de penal'. El president de l'EMD de Valldoreix, Josep Puig, respon amb contundència a les peticions de dimissió de l'oposició, que acusa el seu govern d''irresponsable i ineficient'. Puig apunta que aquestes demandes 'no tenen fonament' i argumenta que ni ell ni el seu executiu han fet 'res perjudicial per a l'EMD o el poble'. El president de l'administració descentralitzada va més enllà i atribueix les crítiques d'ERC-MES, PSC i CUP-PC a una estratègia per 'dissimular altres problemes que es pateixen' a Sant Cugat, en referència a l'acció de govern de l'Ajuntament. Sobre l'acord que es debatrà aquest dijous a la junta de veïns perquè Puig recuperi la dedicació del 90%, el president encara no sap si comptarà amb el suport o abstenció de Cs per tirar-ho endavant, tenint en compte que els grups d'esquerres ja han avançat la seva negativa.

Puig ha fet referència a actuacions de l'executiu municipal com el Ragull Centre, l'Anella Verda de Mobilitat i la posada en marxa de la Zona de Baixes Emissions, així com les dificultats a l'hora de concedir llicències urbanístiques. "Quan hi ha hagut mala maror, s'intenta despistar", apunta.

El president de l'EMD, acompanyat en roda de premsa pels tres vocals de Junts per Valldoreix-Sant Cugat amb qui configura govern i també per regidors de Junts del ple municipal, ha repassat i respost totes les acusacions que els quatre vocals d'esquerres. Puig ha respost al portaveu d'ERC-MES, Lluc Cahís, qui "sempre em pregunta per la meva relació amb el regidor de Seguretat Ciutadana", Francesc Carol. El president assegura que la relació és "complicada" i es queixa que el regidor vol que tot "ha de passar per ell". "Per a ell jo no represento res, sóc com qualsevol ciutadà", assegura, i lamenta que no hi ha una "comunicació oberta i sense traves" entre les dues administracions.

Puig ha respost que qüestions com la Colònia de Montserrat, la reforma del Reglament Orgànic Municipal (ROM) i la renovació del conveni amb Sant Cugat s'està treballant. Quant a l'avinguda Baixador, ha avançat que l'EMD ja ha rebut tota la documentació per fer-se càrrec de la urbanització i que l'Ajuntament assumirà un 20% del pressupost. Tot i això, ha subratllat que aquest acord encara no s'ha signat.

Quant a l'enderroc de les tres cases a la cruïlla dels carrers Sant Francesc i Coster, una de les quals ja s'ha fet caure, Puig ha avisat que els advocats de les parts implicades estan en converses per assolir un acord per mantenir en peu les altres dues. El president ha explicat que el treball per legalitzar la situació d'aquests immobles està en marxa i que s'està duent a terme amb un mediador del jutjat.

El vocal portaveu de la CUP-PC, Ferran Margineda, ha estat objecte de crítica per part de Puig per qüestionar la utilitat de les EMD. Per a Puig, aquest posicionament demostra una manca de "sentiment de valldoreixenc". El president de l'entitat descentralitzada també ha recordat que la CUP-PC s'ha arribat a reunir amb ell per posar sobre la taula la possibilitat que la Floresta s'organitzi també amb una EMD.

Dedicació parcial: 90% o 75%?

El govern descentralitzat presentarà una proposta a la junta de veïns d'aquest dijous perquè Puig torni a tenir una dedicació del 90%, amb el corresponent increment de sou, després de l'oposició el forcés a baixar-se-la al 75% en compliment a les indicacions d'un informe de la Diputació de Barcelona. Ara, un informe de l'Associació Catalana de Municipis (ACM) emès aquesta primavera indica que els càrrecs electes a municipis i entitats amb més de 1.000 habitants poden acollir-se a dedicacions entre el 75% i el 100%.

La moció que va forçar la rebaixa de la dedicació va prosperar amb el vot positiu de tota l'oposició: ERC-MES, PSC, Cs (llavors amb Anna Cano com a vocal) i CUP-PC. Els grups d'esquerres ja han anunciat que votaran en contra d'aquesta proposta. Falta saber què votarà el vocal del grup taronja, José Miguel García, que ha assumit el càrrec recentment.

Puig justifica que el 10% restant de la dedicació és el mínim de temps que dedica a la seva activitat professional.


Josep Puig

No dimitiré perquè sóc càrrec electe directe i no se'm poden fer mocions de censura. L'única manera que tenen de fer-me fora és amb un jutge i una causa penal.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.