La CUP reclama a Mútua Terrassa i Salut 'l'obertura total dels CAP'

El partit reacciona al tancament durant d'agost del CAP Valldoreix, que només mantindrà actiu el punt de vacunació


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu del CAP Valldoreix / Foto: Cugat Mèdia

Imatge d'arxiu del CAP Valldoreix / Foto: Cugat Mèdia

La CUP Sant Cugat carrega contra Mútua Terrassa i el CatSalut per la decisió de tancar durant l'agost el CAP Valldoreix i el consultori de les Planes, que consideren 'una mostra de desinterès i abandonament cap a bona part de les veïnes de la ciutat'. En un comunicat, l'agrupació apunta que el tancament d'aquests espais (malgrat que el centre valldoreixenc seguirà sent punt de vacunació), juntament amb la cobertura amb 'servei de mínims' del CAP Can Mates i el consultori de la Floresta, és una decisió que 'no té en compte grups com persones amb malalties cròniques i que requereixen d'un tractament de manera regular'

Per assolir la reclamació, els cupaires s'emmirallen en els precedents de 2018 i 2019, quan després de la pressió veïnal el CAP Valldoreix va mantenir-se obert durant tot l'estiu. "S'hauria de tornar a repetir", confia el regidor Marco Simarro, "tenint en compte l'escenari que ens deixa la crisi sanitària", que ha situat l'atenció primària en un paper "molt rellevant" a l'hora d'atendre la ciutadania. Si no s'assoleix, la CUP recorda que s'està "retrocedint i deixant una ciutat de més de 90.000 habitants amb només un CAP a ple rendiment", en referència al centre del carrer de La Mina.

Els anticapitalistes van més enllà de demanar l'obertura total dels centres mèdics i exigeixen "més recursos" perquè es dotin "del material i recursos necessaris", així com que s'ofereixin "unes condicions laborals dignes" per als treballadors temporals per cobrir les vacances del personal regular "sense que les usuàries es vegin perjudicades".

La reclamació de la CUP arriba després que una setantena de persones, mobilitzades per Marea Blanca i altres col·lectius locals, es concentressin davant del CAP Valldoreix per exigir l'obertura del centre, així com del consultori florestà, durant l'agost.


Marco Simarro

S'hauria de poder tornar a repetir, tenint en compte el paper de l'atenció primària durant la pandèmia.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.