Sant Cugat renova la condició de municipi amb un mercat d'habitatge tens

L'Àrea Metropolitana ha aprovat inicialment la declaració d'àrees de mercat d'habitatge tens en 24 municipis


Temes relacionats

Sant Cugat sol·licita seguir tenint la condició de municipi amb un mercat d'habitatge tens (17/mai/21)

El Parlament aprova la llei per regular els preus dels lloguers d'habitatges a Catalunya ( 9/set/20)


  • Comparteix:

El ple de Sant Cugat va demanar mantenir-se amb el mercat d'habitatge tens / Foto: Lluís Llebot (Cugat Mèdia)

El ple de Sant Cugat va demanar mantenir-se amb el mercat d'habitatge tens / Foto: Lluís Llebot (Cugat Mèdia)

Sant Cugat ja ha renovat la condició de municipi amb un mercat d'habitatge tens i, per tant, on es pot aplicar la llei catalana per contenir els preus del lloguers. Tal com va sol·licitar el ple municipal, l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), l'ens que té la competència, ha aprovat inicialment aquesta declaració per a Sant Cugat i per a 23 municipis més, en quatre dels quals per primera vegada.

L'objectiu d'aquesta declaració és regular el mercat de lloguer, amb la llei aprovada pel Parlament el setembre de l'any passat, i desinflar els preus que han de pagar els inquilins. En 20 municipis metropolitans, entre els quals Sant Cugat, s'ha fet amb procediment d'urgència, ja que s'havia de renovar la declaració abans que caduqués. La durada d'aquesta declaració és de cinc anys revisables i amb una reducció del 5% sobre l'índex de referència de preus de lloguer.

A més de a Sant Cugat, els municipis on s'ha renovat la condició són Badalona, Barberà del Vallès, Castelldefels, Cornellà de Llobregat, Esplugues de Llobregat, Gavà, Montcada i Reixac, Montgat, Pallejà, el Prat de Llobregat, Ripollet, Sant Andreu de la Barca, Sant Boi de Llobregat, Sant Feliu de Llobregat, Sant Joan Despí, Sant Just Desvern, Sant Vicenç dels Horts, Santa Coloma de Gramenet i Viladecans. S'hi han afegit, a més, per procediment ordinari, a Begues, Castellbisbal, el Papiol i Torrelles de Llobregat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.