Primeres mesures per acabar amb el vandalisme a l'Escola la Floresta

El pacte per la convivència, les comissions del barri i l'estat del casal de joves, alguns dels temes abordats al consell de barri


  • Comparteix:

Imatge d'alguns dels participants al consell telemàtic de la Floresta / Foto: Zoom

Imatge d'alguns dels participants al consell telemàtic de la Floresta / Foto: Zoom

Els 'nombrosos actes incívics i vandàlics' que tenen lloc als voltants de l'Escola la Floresta els caps de setmana, segons paraules del president del consell de barri de la Floresta, Marco Simarro, ha estat un dels temes principals del consell d'aquest dijous. Joguines trencades, restes d'ampolles de vidre i tota mena de desperfectes són el que es troba l'alumnat i el professorat de l'escola cada dilluns. La sessió participativa, celebrada de forma telemàtica, també ha servit per fer un repàs als conflictes que s'estan treballant des del Pacte per la convivència, per comentar l'estat del futur espai per a joves, que s'hauria d'obrir en els pròxims mesos, i conèixer les novetats de les comissions del barri, entre d'altres. Al torn obert de paraula, els veïns i veïnes han preguntat per la situació dels 'clàssics', com el tancament del taller mecànic il·legal o els talls del carrer de l'Escola El Pinar, i han demanat 'començar a tancar temes, que en tenim molts encallats'.

Respecte a la problemàtica de l'escola, Simarro ha explicat que després d'una reunió conjunta entre la direcció del centre, l'AFA i l'Ajuntament, s'ha decidit que es duran a terme mesures de caràcter coercitiu i mesures d'intervenció comunitària. Així, d'una banda, s'actuarà de forma immediata "per aturar aquestes actituds intolerables", per donar a entendre a les persones que estan realitzant aquests actes incívics "que hi som a sobre i que no poden fer el que vulguin". Això es farà, per exemple, posant pilones al camí d'accés a l'aparcament de l'escola els caps de setmana. Tot i això, Simarro també ha precisat que paral·lelament s'acostaran a la zona per identificar les persones, parlar-hi i intentar que rectifiquin la conducta.

Més qüestions

Al consell també s'ha explicat els tres problemes que s'estan intentant resoldre des del Pacte per la convivència, un espai de treball veïnal per resoldre conflictes del barri. D'una banda, Simarro ha explicat que està prevista una intervenció comunitària a la plaça de l'Estació per buscar una solució al malestar que genera l'ús intensiu que s'hi fa. D'altra banda, s'ha decidit retirar durant dues setmanes els contenidors de la mateixa plaça per reduir la plaga de rates que hi ha detectada.

Al torn obert de paraula, des de la plataforma 'Més autogovern per la Floresta' han explicat que ja s'ha programat la temàtica de les pròximes trobades amb l'Ajuntament, tot i que encara no s'hi ha posat data. També han sortit temes recurrents del barri com el deute històric de la Floresta, el tancament del taller mecànic il·legal o les queixes per les tallades intermitents de la circulació del carrer de l'escola El Pinar. D'altra banda, també hi ha hagut consultes sobre la tornada a la normalitat del CAP de la Floresta i sobre la reurbanització de l'avinguda d'Emeterio Escudero, de la qual Simarro ha confirmat que serà el pròxim carrer en rehabilitar del barri, però que això "no serà immediat". Sobre la resta de consultes, el president del consell i regidor de la CUP s'ha compromès a donar una resposta abans del pròxim consell.

A l'acte també s'ha fet un repàs del treball de les comissions del barri i dels 13 projectes finalistes dels pressupostos participatius de la Floresta. Simarro ha remarcat que la decisió d'enfocar els processos a les necessitats concretes de cada barri, "redueix la competitivitat entre barris i augmenta la participació ciutadana", que en aquest cas, estava al voltant del 9%.

Recupera aquí la sessió




Marco Simarro

Persones que generen festes i tot tipus d'actes incívics, malmeten un centre públic com l'escola de la Floresta, i fan tot tipus d'actuacions que no són tolerables.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.