Amb aquest acord, el consistori donava resposta a dues peticions de llicència per a l'enderroc i construcció d'obra nova en aquesta parcel·la. De moment, i a l'espera dels resultats d'aquests treballs, les llicències en aquest àmbit estan suspeses.
Segons va explicar el tinent d'alcaldia de Desenvolupament Urbà, Francesc Duch, durant el ple, la intenció de l'estudi és buscar una modificació del planejament que serveixi per aconseguir un millor encaix de l'edificabilitat dins de la parcel·la. Això permetria mantenir l'espai amb valor patrimonial, el qual, segons es fa constar a l'informe patrimonial, és una 'interessant mostra d'arquitectura racionalista dels anys 30, pràcticament l'única que queda al municipi i sense modificacions substancials'.
La història del Bar Catalunya
El Bar Catalunya forma part del paisatge de la plaça de Lluís Millet, davant l'estació, des de gener del 1936, any en què van finalitzar les obres de construcció. Neix del vell 'merendero' a l'aire lliure de la finca dels Català, just davant de l'estació de ferrocarrils, llavors als afores de Sant Cugat.
En els seus anys inicials, el Bar Catalunya s'omplia de soldats franquistes i alemanys. Més endavant, la postguerra porta al local un període d'esplendor i l'ambient familiar que el caracteritzarà fins ara. Així, el Bar Catalunya passa a ser un lloc de reunió i trobada per a molts veïns que ha perdurat.
La decoració del local també l'ha convertit en un escenari d'anuncis publicitaris i pel·lícules.
OPINA
Identifica't per comentar aquesta notícia.
Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.
Avís important
Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims
Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors
No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal
Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.