El govern local diu que la investigació de la Fiscalia 'deixa clar que hi va haver irregularitats administratives i un descontrol'

El tripartit interpreta que queda ratificat l'informe d'intervenció de 2019 sobre la contractació municipal


Temes relacionats

[Cronologia] Les contractacions de l'Ajuntament, més d'un any d'investigacions ( 6/nov/20)

Fiscalia arxiva la investigació de les contractacions de l'Ajuntament ( 5/nov/20)

Fortuny: 'El govern municipal ha fonamentat el pacte en una falsedat; agrairíem una disculpa pública' ( 5/nov/20)


  • Comparteix:

Pere Soler (PSC), Mireia Ingla (ERC-MES) i Núria Gibert (CUP-PC), en una imatge d'arxiu / Foto: Cugat Mèdia

Pere Soler (PSC), Mireia Ingla (ERC-MES) i Núria Gibert (CUP-PC), en una imatge d'arxiu / Foto: Cugat Mèdia

L'equip de govern de l'Ajuntament de Sant Cugat ja ha rebut l'escrit de Fiscalia que tanca i arxiva la investigació sobre les contractacions presumptament irregulars fetes entre 2017 i 2018. L'executiu local considera que l'informe 'deixa clar que hi va haver irregularitats administratives i un descontrol', malgrat que el ministeri fiscal no hi veu infraccions penals. Segons el tripartit, 'es posen de manifest evidents irregularitats administratives i que es van ometre els mecanismes legals més elementals que asseguren la necessària transparència, objectivitat i lliure concurrència'.

En un comunicat, el govern assegura estar "patint les conseqüències d'aquesta deixadesa i descontrol" i subratlla que aquesta situació "es va començar a revertir amb l'arribada dels nous responsables d'Intervenció i Secretaria Generals", l'any 2018.

La Fiscalia, al seu escrit, explica que posa la situació en coneixement de l'Oficina Antifrau de Catalunya, per si vol fer actuacions suplementàries de revisió dels mecanismes de control del consistori -llavors governat pel PDeCAT, als quals retreu "certa deixadesa". En aquest sentit, des del tripartit es posen a disposició d'Antifrau per donar "totes les explicacions necessàries".

La reacció del tripartit contrasta amb la que va expressar aquest dijous el grup municipal de Junts per Sant Cugat, que es va mostrar satisfet per la decisió del ministeri fiscal. La portaveu Carmela Fortuny, a més, ha reclamat una disculpa pública a l'equip de govern per haver utilitzat políticament aquesta investigació (motivada originalment per una denúncia de Cs) i "haver fonamentat el pacte en una falsedat". Via Twitter, l'alcaldessa, Mireia Ingla, s'ha negat a rectificar el seu posicionament sobre la qüestió.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.