Fortuny: 'El govern municipal ha fonamentat el pacte en una falsedat; agrairíem una disculpa pública'

Junts per Sant Cugat mostra la seva satisfacció perquè la Fiscalia hagi arxivat la denúncia de Ciutadans


Temes relacionats

Fiscalia arxiva la investigació de les contractacions de l'Ajuntament ( 5/nov/20)


  • Comparteix:

Carmela Fortuny, portaveu de Junts per Sant Cugat / Foto: Localpress

Carmela Fortuny, portaveu de Junts per Sant Cugat / Foto: Localpress

La primera reacció a la notícia de l'arxivament de la denúncia de Ciutadans pels contractes dels governs del 2017 i 2018 ha sigut del partit afectat, Junts per Sant Cugat (anteriorment PDeCAT). En una roda de premsa virtual convocada d'urgència han mostrat la seva profunda satisfacció per la decisió de la Fiscalia, i alhora han demanat una disculpa pública per part del govern tripartit actual per haver utilitzat políticament aquesta denúncia, i 'haver fonamentat el pacte en una falsedat', segons ha dit la seva portaveu, Carmela Fortuny.

"Han estat durant una llarga època sembrant una ombra de dubte cap a Junts per Sant Cugat", ha lamentat Fortuny. Per a ella i al seu partit, el fet que la denúncia la interposés Ciutadans en precampanya té una importància secundària perquè "de Cs no m'estranya res, ja hi estic acostumada a les seves maneres de fer". Fortuny, però, ha lamentat l'ús que en van fer els tres grups del tripartit (ERC-MES, CUP-PC i PSC), "això és més greu".

"Ells han fonamentat un pacte de govern sobre una falsedat, i això és una falta d'ètica; han fet de jutges i ens han atacat no només políticament sinó també personalment", ha argumentat. Per aquest motiu Carmela Fortuny exigeix que "deixin de fixar la seva acció política [del tripartit] en els governs anteriors i que se centrin en la ciutat i les seves necessitats, aquí trobaran el nostre suport i col·laboració". També els ha demanat una disculpa pública: "l'agrairíem".

El regidor de Junts Carles Brugarolas ha recordat que allò en què es fonamentava la denúncia de Cs, els reconeixements de deutes de contractes públics: "aquest govern actual cada setmana a cada junta de govern en fa". Brugarolas també ha recordat que fer-los "no té res de dolent, és normal fer-ho", però alhora ha reconegut que és una pràctica que s'hauria de canviar, però que "no és il·legal".

En aquest sentit, Carmela Fortuny ha explicat que com a alcaldessa va aprovar una instrucció al ple per iniciar un procediment, a petició de l'interventor, de millora d'aquests procediments. "Això no passa a Sant Cugat, passa a tot arreu, i a aquest govern també li passa".

Junts per Sant Cugat ha conclòs dient que ara mateix no pensen fer cap acció legal contra l'actual govern municipal, "però no ho descartem".


Carmela Fortuny

Han fonamentat un pacte sobre una falsetat i això s'ha demostrat. Han fet de jutges. Ens han dit de tot. Ens han atacat no només políticament i professionalment, també personalment.



  • Comparteix:

COMENTARIS

No es disculparan mai, el sectarisme mai es disculpa. La foto del carret, amb dossiers, publicada per la Sr. Ingla, quan es va iniciar la investigació, es la seva obsessió, res a veure , amb el que els santcugatencs , esperem del nostre ajuntament.

Pere Ferrer Morello. Enviat el 6/nov/20


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.