Mig miler de persones encerclen el Monestir de Sant Cugat per reclamar la independència de Catalunya

Independència, llibertat dels presos de l'1-O i dret a manifestar-se, principals reclamacions de la trobada


Temes relacionats

Sant Cugat viu una Diada diferent, marcada per la distància i l'emoció amb el marc de la Covid-19 (11/set/20)

Les torxes s'encenen un any més per mostrar la 'força i determinació' del teixit independentista (10/set/20)


  • Comparteix:

El Monestir de Sant Cugat ha estat aquest divendres el vèrtex de la manifestació que la delegació local de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha organitzat amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya. Amb una cadena humana sense contacte entre les persones que ha envoltat el conjunt monumental, l'entitat ha reivindicat un any més la independència del país, l'alliberament dels presos de l'1-O i de 'les 2.580 persones represaliades'. La trobada, que ha aplegat mig miler de participants, també ha homenatjat totes les persones que han lluitat per la sobirania de Catalunya des de 1714. A més, l'ANC ha volgut demostrar que és possible mantenir el dret a manifestar-se malgrat les restriccions a causa de la Covid-19.

El coordinador de l'entitat, Josep Lluís Lliberia, ha explicat que s'han seguit totes les indicacions de Salut per celebrar la manifestació. Ha qualificat l'acte de 'sobri', però 'florit', i s'ha disculpat amb tots els participants per les condicions excepcionals amb què s'ha hagut de dur a terme l'acte.

Amb marques al terra per indicar on s'havien de col·locar els participants, l'acte ha arrencat oficialment a les 17:14 amb crits d'independència. Els manifestants han cantat cançons com 'L'estaca' i han acabat entonant l'himne nacional de Catalunya, 'Els segadors'.

No ha estat l'única acció que l'ANC ha fet aquest divendres, però sí l'única que ha convocat públicament. Al matí, només socis de l'entitat s'han trobat al turó de Can Mates per desplegar una estelada gegant amb motiu de l'Onze de Setembre.


Josep Lluís Lliberia

Ha quedat demostrat que la gent es pot seguir manifestant sense un perill de salut pública. Hi ha moltes indicacions de Salut que hem seguit. Ha estat un acte molt sobri, però prou florit.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.