Què han dit els polítics a l'ofrena floral de la Diada?

Diàleg, pacte i reivindicació, els missatges dels partits que han participat a la Diada a Sant Cugat


Temes relacionats

Sant Cugat viu una Diada diferent, marcada per la distància i l'emoció amb el marc de la Covid-19 (11/set/20)

Ingla: 'El conflicte Catalunya-Estat espanyol requereix més alçada de mires de la que hi ha avui dia' (11/set/20)


  • Comparteix:

Imatge dels representants polítics amb representació a l'Ajuntament de Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

Imatge dels representants polítics amb representació a l'Ajuntament de Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

Els parlaments dels partits polítics que han participat de l'ofrena floral a Rafael Casanova a la Diada d'enguany han estat centrats, en gran part, en les circumstàncies i el context actual de pandèmia. Tot i això, també hi ha hagut reivindicació, crida a la unitat, al diàleg i al pacte i un record per als polítics independentistes empresonats i a l'exili, en especial pel santcugatenc Raül Romeva.

Què han dit els polítics?

Carmela Fortuny (Junts per Sant Cugat)

Carmela Fortuny (Junts per Sant Cugat)

'Toca reivindicar. Fer-ho de manera segura, però toca reivindicar que tenim dret a la llibertat, a la justícia social, a les oportunitats. La nostra Diada és un bon dia per reivindicar-ho, cadascú a la seva manera.'

Oriol Cisteró (ERC-MES)

Oriol Cisteró (ERC-MES)

'És una Diada en què hem de ser responsables i per tant mantenir les mesures de seguretat. Això ens obliga a no fer concentracions i intentar minimitzar el contacte i que la pandèmia marxi, que és el que necessitem tots per tornar a la normalitat. Com ens deia el nostre veí Raül Romeva és una ocasió per entendre que és una Diada no tant d'expressió, sinó més de reflexió, de reflexió col·lectiva.

José Gallardo (PSC)

José Gallardo (PSC)

'Aquesta Diada està marcada per la pandèmia, estem patint a Sant Cugat, a Catalunya i a la resta de l'Estat una crisi econòmica i social, i això requereix, sobretot, diàleg i pacte, i per això està la política. Tots els governs han d'estar a l'alçada i començar a parlar. El PSC vol liderar i apostar per aquesta sortida de futur.'

Iñaki Uriz (CUP-PC)

Iñaki Uriz (CUP-PC)

'Valorem que s'hagi mantingut l'ofrena malgrat la pandèmia. Tornem a sortir al carrer i a manifestar que volem la independència del nostre poble defensant els drets socials, civils, nacionals i polítics de la nostra societat.'









Carmela Fortuny

Toca reivindicar. Fer-ho de manera segura, però toca reivindicar que tenim dret a la llibertat, a la justícia social, a les oportunitats. La nostra Diada és un bon dia per reivindicar-ho, cadascú a la seva manera.

Oriol Cisteró

És una Diada en què hem de ser responsables i per tant mantenir les mesures de seguretat. Això ens obliga a no fer concentracions i intentar minimitzar el contacte i que la pandèmia marxi, que és el que necessitem tots per tornar a la normalitat. Com ens deia el nostre veí Raül Romeva és una ocasió per entendre que és una Diada no tant d'expressió, sinó més de reflexió, de reflexió col·lectiva.

José Gallardo

Aquesta Diada està marcada per la pandèmia, estem patint a Sant Cugat, a Catalunya i a la resta de l'Estat una crisi econòmica i social, i això requereix, sobretot, diàleg i pacte, i per això està la política. Tots els governs han d'estar a l'alçada i començar a parlar. El PSC vol liderar i apostar per aquesta sortida de futur.

Iñaki Uriz

Valorem que s'hagi mantingut l'ofrena malgrat la pandèmia. Tornem a sortir al carrer i a manifestar que volem la independència del nostre poble defensant els drets socials, civils, nacionals i polítics de la nostra societat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.