Sant Cugat rebutja l'acord del Govern estatal i la FEMP sobre el superàvit i els romanents acumulats

L'Ajuntament dona suport a la moció per a la suficiència financera dels ens locals


  • Comparteix:

L'alcaldessa accidental Esther Madrona signant la moció / Foto: Ajuntament

L'alcaldessa accidental Esther Madrona signant la moció / Foto: Ajuntament

L'Ajuntament rebutja l'acord signat entre el Govern estatal i la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) sobre el superàvit del 2019 i els romanents acumulats. El consistori ha donat suport a la moció per a la suficiència financera dels ens locals de la Federació de Municipis de Catalunya (FMC) i de l'Associació de Municipis i Comarques de Catalunya (ACM). La moció insta l'executiu i els grups parlamentaris a recollir les reivindicacions financeres dels Ajuntaments i que es garanteixi el crèdit extraordinari per a la recuperació econòmica i social de les entitats locals amb una dotació mínima a fons perdut de 5.000 milions d'euros.

La moció també emplaça el Govern de l'Estat a flexibilitzar la regla de despesa i a modificar la llei d'estabilitat pressupostària per així donar més marge a les administracions locals en la resposta a la crisi del coronavirus. També reclama a l'executiu que permeti que les administracions locals puguin disposar del superàvit de l'any 2019 i dels romanents acumulats per destinar-los a mesures de reactivació socioeconòmica.

L'Ajuntament confia que l'acord signat entre el Govern estatal i la FEMP no s'aprovarà en els termes actuals i que es tindran en compte les reivindicacions dels ens locals, així com la petició de derogar la Llei d'estabilitat pressupostària que permetria als consistoris poder disposar lliurement dels romanents generats en exercicis anteriors i que ara mateix es troben dipositats als bancs sense poder-se gastar.

La moció de la FMC i l'ACM també insta al Govern de la Generalitat a crear un fons de cooperació extraordinari incondicionat per als ens locals que estigui dotat amb un mínim de 150 milions d'euros el 2020 i la mateixa quantitat el 2021 amb l'objectiu de donar resposta a les mesures necessàries per reactivar les economies locals i atendre les necessitats socials sorgides a causa de la pandèmia.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.