El coronavirus centra bona part de les intervencions de l'oposició al torn de precs i preguntes del ple de Sant Cugat

El torn de precs i preguntes és l'últim punt de l'ordre del dia del ple municipals


Temes relacionats

El futur de l'avinguda Baixador, la seguretat a la carretera de Rubí i els nius de cotorres, a l'audiència pública telemàtica (18/mai/20)


  • Comparteix:

La sala de plens s'ha hagut d'adaptar a la realitat provocada per la Covid-19 / Foto: Ajuntament de Sant Cugat

La sala de plens s'ha hagut d'adaptar a la realitat provocada per la Covid-19 / Foto: Ajuntament de Sant Cugat

La crisi del coronavirus i les seves conseqüències ha centrat bona part de les intervencions dels regidors de l'oposició (Junts per Sant Cugat i Cs) al torn i precs i preguntes del ple de maig. Es tracta de l'últim punt de l'ordre del dia de les sessions ordinàries.

ESCOLTA-HO

El portaveu de Cs, Aldo Ciprian (00') ha preguntat per què no s'han fet tests PCR a tot el personal d'emergències de Sant Cugat. L'alcaldessa, Mireia Ingla (18'25'') li ha respost que això és competència de Salut.

La regidora de Cs Munia Fernández-Jordán (1') ha preguntat què farà l'Ajuntament quant al cobrament del Tribut Metropolità. La membre de la formació taronja ha recordat que el seu grup municipal a l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) ha presentat una moció per congelar els impostos metropolitans. L'alcaldessa (18'45'') ha explicat que aquest posicionament el decidiran els grups municipals que el govern tripartit tenen a l'ens supramunicipal.

El regidor de Cs Sergio Blázquez (2'20'') ha preguntat quan estarà llest l'esborrany dels pressupostos d'enguany. La pregunta se li traslladarà al primer tinent d'alcaldia, Pere Soler, que ha hagut d'abandonar el ple a l'inici del torn de precs i preguntes per motius personals. També se li traslladarà la petició de Blázquez perquè la moratòria del pagament de l'IBI s'allargui fins al 31 de desembre.

El regidor de Junts per Sant Cugat Joan Puigdomènech (4'45'') s'ha queixat que la sessió plenària s'hagi hagut de celebrar de manera presencial i no telemàtica i ho considera un risc. L'alcaldessa (20'50'') ha argumentat que l'estat d'alarma no prohibeix aquest tipus de sessions. A més, Ingla explica que serveix per donar exemple a la gent que sí treballa malgrat el confinament.

Puigdomènech (6'40'') també ha preguntat en quin punt es troba la retirada de cablejat elèctric de les Planes, després que el consistori i Endesa arribessin a una acord fa més d'un any. Se li respondrà en comissió informativa.

La regidora de Junts Sandra Casat (8'20'') ha traslladat la preocupació d'escoles privades de música i altres disciplines per garantir la seguretat en el retorn a les aules. Pregunta com acompanyarà l'Ajuntament a aquests espais. Se li respondrà en comissió informativa.

La regidora de Junts Cristina Paraira (9'20'') ha insistit en la seva consideració que seria millor que les preguntes del torn de precs i preguntes del ple es responguessin després de la intervenció de cadascun dels regidors de l'oposició i no al final en bateria, com es fa actualment. Ingla li ha respost que de moment es mantindrà el sistema actual.

El regidor de Junts Albert Salarich (10'15'') ha reclamat informació sobre l'estat actual en matèria empresarial de la ciutat: dades d'atur, de comerços tancats, de ciutadans en ERTO. Són dades que reclama per a la preparació de les comissions especials per abordar les conseqüències de la Covid-19. La tinenta d'alcaldia de Promoció Econòmica i Comerç, Elena Vila (25') explica que encara no se'ls ha facilitat aquesta informació perquè el govern, primer, està 'atenent la urgència' que requereix la situació.

La regidora de Junts Núria Fernández ha demanat informació sobre el cas que la FAADA ha denunciat amb una instància on assegura que un gos viu en un balcó des de fa mesos. El regidor de Benestar Animal, Francesc Carol, ha recordat que en diverses ocasions tècnics de la seva àrea i també agents de la Policia Local s'han personat al lloc dels fets i han constatat que no hi ha cap delicte ni maltractament animal. Carol també ha anunciat que es reunirà amb la FAADA per abordar la situació.

Per acabar, el regidor de Junts Carles Brugarolas (15'25''), exresponsable de la cartera d'Economia a l'Ajuntament, ha reclamat que el consistori tingui 'un alt comandament polític o directiu que en sàpiga', d'aquesta àrea. L'alcaldessa (31') li ha respost que el govern farà 'el possible' per garantir-ho.

Brugarolas també ha demanat el posicionament del govern quant al pagament del tribut metropolità en el context de crisi. De la mateixa manera que havia respost a Cs, Ingla ha explicat que el govern es fa seu el posicionament dels grups municipals de l'AMB.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.