El Marroc prohibeix a l'Intergrup per la Pau i la Llibertat del Sàhara entrar a aquest territori

La regidora de Sant Cugat Gemma Aristoy forma part d'aquesta delegació com a presidenta de la CCASPS


  • Comparteix:

La regidora de Sant Cugat Gemma Aristoy, a la dreta, amb la resta de la comitiva / Foto: Fons Català de Cooperació

La regidora de Sant Cugat Gemma Aristoy, a la dreta, amb la resta de la comitiva / Foto: Fons Català de Cooperació

El govern del Marroc ha denegat l'entrada al país als membres de l'intergrup per la Pau i la Llibertat del Sàhara del Parlament de Catalunya. La delegació, formada entre d'altres per la regidora de Sant Cugat i presidenta la Coordinadora Catalana d'Ajuntaments Solidaris amb el Poble Sahrauís (CCASPS), Gemma Aristoy, i els diputats Ferran Civit (ERC), Susana Segovia (CatECP) i Vidal Aragonés (CUP), ha viatjat des de Las Palmas (Illes Canàries) a Al-Aaiun.

Després de l'aterratge, el comandant de l'avió els ha comunicat que no podien abandonar l'aeronau i els ha lliurat els bitllets de tornada a les Canàries. De fet, la comitiva no ha pogut ni tan sols baixar de l'avió, malgrat que havia realitzat prèviament les gestions d'informació a través del ministeri espanyol.

L'objectiu de l'Intergrup era, visitar aquest cap de setmana diverses entitats vinculades a l'activisme i als presos sahrauís. La regidora Aristoy ha explicat a Cugat Mèdia que feien el viatge alertats per vulneracions dels drets humans per part del govern marroquí denunciades per aquestes associacions. 'Quan no et deixen entrar a algun territori és que tenen alguna cosa a amagar', ha reflexionat.

La santcugatenca ha detallat que la comitiva mirarà de tornar a Catalunya entre aquest divendres i dissabte i que demanarà explicacions al govern del Marroc. També les exigiran al d'Espanya, ja que una delegació basca que patir una situació similar el novembre de l'any passat. 'No entenem per què es permet que passi això', ha explicat.


Gemma Aristoy

Quan no et deixen entrar a algun territori és que tenen alguna cosa a amagar. Hem trobat a faltar alguna interl·locució. No hem pogut ni baixar de l'avió.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.