Pas endavant per a la futura biblioteca central urbana de Sant Cugat

Junts celebra la decisió i Cs considera que no és un equipament prioritari


  • Comparteix:

La biblioteca central urbana avança. El ple municipal ha aprovat aquest dilluns un nou tràmit urbanístic per concretar la ubicació física de l'equipament, que l'actual govern manté al parc de Ramon Barnils, tot i que amb alguns canvis per redefinir-lo com a equipament cultural. Des de Junts per Sant Cugat han celebrat aquesta decisió, que no era una prioritat per a l'equip de govern actual. En canvi, Cs reitera que no és una inversió prioritària.

ESCOLTA-HO

En concret, el ple municipal ha aprovat provisionalment el Pla especial urbanístic de la zona de concreció de les qualificacions com a espais lliures i equipaments, un pas que només resta a l'espera del vistiplau definitiu de la Generalitat. Amb aquest darrer tràmit, l'equip de govern evidencia la seva intenció de construir l'equipament projectat en els mandats anteriors, tot i que encara no ha calendaritzat la inversió necessària, de 13 milions d'euros.

Com va explicar el tinent d'alcaldia de Desenvolupament Urbà, Francesc Duch, el projecte mantindrà la seva forma, però es reajustarà per guanyar eficiència energètica, fer compatibles activitats que tenen diferents sonoritats i flexibilitzar les funcionalitats. La intenció del govern actual és convertir la biblioteca central urbana en un nou equipament cultural més enllà de ser la biblioteca de referència. Així, plantegen que pugui acollir part de l'activitat de la Casa de Cultura, aspectes de formació i la reivindicada sala polivalent.

Tot i així, des de Cs reiteren que no és un equipament prioritari i es posicionen en contra de les operacions urbanístiques que es volen fer al parc. Segons la regidora de Cs Munia Fernández-Jordán és una inversió innecessària al costat de la biblioteca Central Gabriel Ferrater que, a més, 'liquidarà l'esperit del parc'.

De moment, però, l'actual equip de govern continuarà fent avançar el projecte, encara pendent d'altres tràmits urbanístics com l'expropiació d'un habitatge particular a la zona i la revisió d'alguns aspectes funcionals abans d'iniciar la construcció.




Fernández-Jordán

Es pretén fer una mola amb la qual l'esperit del parc quedaria liquidat i gairebé ens quedaríem sense parc.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.