Santcugatencs s'autoinculpen en defensa del 20-S i l'1-O

S'han sumat a la campanya d'Òmnium per solidaritzar-se amb els líders condemnats


  • Comparteix:

Més d'una cinquantena de santcugatencs s'ha presentat aquest dijous als jutjats de Rubí per autoinculpar-se per la seva participació a les protestes del 20 de setembre i al referèndum il·legalitzat de l'1 d'octubre del 2017. D'aquesta manera, i sota la campanya d'Òmnium 'Jo m'inculpo', s'han solidaritzat amb els líders condemnats pel procés independentista. Finalment, 35 persones han pogut formalitzar l'autoinculpació, ja que els jutjats han establert un límit per dia.

L'acció ha arrencat de bon matí a l'estació dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya de Sant Cugat. Junts s'han dirigit fins als jutjats de la població veïna, on s'han aplegat més d'una cinquantena de santcugatencs convocats per Òmnium Cultural.

Amb els formularis en mà, han fet cua fins a poder entrar dins les instal·lacions. Un total de 35 persones han presentat l'escrit en seu judicial, mentre altres 20 han interposat reclamacions per no poder fer-ho. L'objectiu, com han explicat alguns dels assistents, és responsabilitzar-se d'uns fets pels quals han estat condemnats a presó per sedició nou líders polítics, entre ells el santcugatenc Raül Romeva.

Aquesta és precisament la crida d'Òmnium Cultural, ha destacat el president local de l'entitat, Lluís Bonet, qui ha elogiat la resposta sempre compromesa dels santcugatencs.






Manel Pla

No és just que els representants que vam empoderar per executar la voluntat del poble estiguin empresonats i a nosaltres no ens han dit res.

Josep Iglesias

Em considero igual que els que han sentenciat perquè vaig participar a l'1-O.

Lluís Bonet

Nosaltres vam participar cívicament. Així, si a ells els consideren culpables nosaltres també ens sentim acusats.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.